- PUBLICITAT -

 

“Les Veus i Vents d’Ibèria” amb el Cor de Lira i la banda de SM Eslava d’Albuixech a Castelló

El passat diumenge 9 de juliol va tenir lloc a l’Auditori Municipal Rex, a Castelló, la històrica trobada musical entre Lira Castellonera i SM Eslava d’Albuixech. El concert titulat “Les Veus i Vents d’Ibèria” va ser fruit de la unió de dues tradicions arrelades culturalment a la nostra comarca, que en conjunt sumen quasi 200 anys d’experiència, malgrat la distància geogràfica que les separa.

PUBLICITAT
Imatges protegides pel dret d’autor!!! No es poden utilitzar sense permís de l’autor.

L’objectiu del concert era evocar la música nacionalista i costumista de finals del segle XIX i principis del XX a Espanya, amb fragments i passatges de sarsueles i òperes. El programa va reunir un elenc de compositors il·lustres que representaven figures antològiques i reconeixibles de l’univers de la sarsuela espanyola de principis del segle XX.

Jacinto Guerrero (“Los Gavilanes”), Moreno Torroba (“Luisa Fernanda”), Ruperto Chapí (“El Rey que rabió”), Tomás Bretón (“La Verbena de la Paloma”), Francisco Alonso (“Las Leandras”), Federico Chueca i Joaquín Valverde (“La Gran Vía”) són els compositors que conformen aquest bloc de sarsueles. Cadascun d’ells atorga a l’enregistrament un segell autèntic, pintoresc i humorístic, que sobreviu a les tendències i dicta el seu propi ritme. Les seues lletres enginyoses, el seu anacronisme i el context olorós de l’època, combinats amb el tractament musical magistral, transformen aquestes peces en autèntiques joies de la història de la música.

La selecció musical del concert és un recull de peces emblemàtiques del món escènic de la sarsuela, que fa dècades formaven part de la majoria dels programes de les societats musicals valencianes. Per a determinades generacions d’amants de la música, aquestes composicions representen una part important de la seua cultura musical. Amb el temps, aquestes cançons, unes vegades senzilles i altres més profundes, es van allunyar de la programació habitual. Tanmateix, en aquest concert, mirem enrere per gaudir-los una vegada més.

Us esperem al pròxim esdeveniment organitzat per la Lira. No us perdeu aquesta oportunitat única de gaudir de la música i la cultura del nostre Castelló.

Imatges protegides pel dret d’autor!!! No es poden utilitzar sense permís de l’autor.

| GALERIA | “Les Veus i Vents d’Ibèria” amb el Cor de Lira i la banda de SM Eslava d’Albuixech a Castelló

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -