- PUBLICITAT -

CN | Aida

Hui, 23 de febrer, les autoritats han decretat una alerta vermella per risc d’incendis forestals a les províncies de València i Alacant. El nivell de preemergència ha arribat a l’extrem, indicant una situació crítica en relació amb el perill d’incendis.

Amb l’increment del ponent i la disminució de la humitat relativa, les condicions climàtiques han creat un escenari propens a l’aparició d’incendis forestals, posant en alerta màxima els equips de prevenció i extinció de la zona.

Les autoritats insten a la població a extremar les precaucions i a seguir les recomanacions de seguretat per evitar l’aparició d’incendis forestals, especialment en aquests punts amb risc extrem.

PUBLICITAT

Per prevenir incendis forestals en situacions de risc extrem com la que es viu avui a les províncies de València i Alacant, és crucial seguir una sèrie de consells de seguretat.

Aquí en teniu alguns:

Evitar activitats de risc: S’ha d’evitar fer activitats que puguen generar espurnes o flames, com fer fogueres, barbacoes o utilitzar maquinària que puga provocar foc.

Extremar la precaució amb les cigarretes: Si es fuma, és essencial no llançar les burilles a la vegetació. S’han de dipositar en cendrers o recipients adequats.

Evitar l’ús de vehicles fora de camins habilitats: Les catalitzes dels cotxes, poden encendre la vegetació seca. És preferible mantenir-se en camins asfaltats o habilitats per evitar aquest risc.

Vigilar les activitats agrícoles: En zones agrícoles, s’ha de tenir cura amb les activitats com la maquinària agrícola o les eines que puguen provocar espurnes.

Denunciar comportaments de risc: Si es veu alguna activitat sospitosa o de risc, cal alertar immediatament les autoritats competents per prevenir incendis forestals.

Seguir les indicacions de les autoritats: És important estar atent a les recomanacions i instruccions de les autoritats locals i seguir les instruccions d’evacuació si fos necessari.

És essencial la col·laboració ciutadana per prevenir incendis forestals i protegir el nostre entorn natural.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací