- PUBLICITAT -

 

El Cor de Jubilats de Castelló i el Cor Sinenomine de Benigànim van actuar el passat dissabte 25 de juny de 2022 a l’Auditori Rex, aquest concert està inclòs dins de les activitats organitzades per a la Campanya de Concerts d’intercanvis Musicals.

PUBLICITAT

L’Auditori Municipal Rex va acollir una nova edició de la Campanya de Concerts d’Intercanvis Musicals, i comptarem amb la presència del Cor Sinenomine de Benigànim i el Cor Mixt de Jubilats i Pensionistes de Castelló, dirigits per Miguel Pons García.

El Cor de Jubilats de Castelló va compartir escenari amb el Cor Sinenomine de Benigànim, Coral de la Vall d’Albaida fundada l’any 2007.

El Cor Sinenomine enceta la primera part del concert amb una peça del Cançoner de la Sablonara. Aquest cançoner es conserva a la Biblioteca Estatal de Baviera a Munich. Fou escrit per l’escriba principal de la Capella Reial de Madrid, Claudio de la Sablonara. Al Cançoner hi ha cançons polifòniques d’Espanya i Portugal recopilades durant el S. XVII. El public va escoltat una de les 75 cançons que conté el cançoner: ‘Seguidillas en eco’.

La segona part del concert va estar càrrec del Cor Mixt de Jubilats i Pensionistes de Castelló, el nostre cor comença la seua intervenció cantant la cançó que representà Israel i que fou guanyadora del Festival de la Cançó d’Eurovisió de l’any 1979, Hallelujah de Kobi Oshrat. Encara que l’original es canta en hebreu, la interpretació del nostre Cor va ser en valencià. El text és una lloança a totes les coses del nostre món que han tingut i tenen un relleu i una bellesa especial.

Per finalitzar, les dues corals van interpretar Banana Boat Song una cançó folklòrica tradicional de Jamaica. Es tracta d’una cançó de treball que cantaven els portuaris que treballaven de nit carregant els vaixells de plataners. El text explica com arriba la llum del dia, acaba el seu torn i volen aclarir comptes per poder anar-se’n a casa. La versió més coneguda d’aquesta cançó va ser llançada pel cantant estatunidenc Harry Belafonte en 1956. Els arranjaments per a coral son del nostre director Miguel Pons García.

Les corals es van acomiadar cantant la versió coral d’una peça popular magistralment arranjada pel mestre Antoni Pérez Moya nascut en València l’any 1884 i que va morir en Barcelona l’any 1964. A l’Horta del Meu Pare.

El públic assistent al concert, que era números, va gaudir del concert, i els aplaudiments no van parar fins que van fer que les dues corals tornaren a interpretar la cançó Banana Boat Song.

CN va estar al concert i va gravar a les dues corals i com sempre vaig del vídeo teniu un grapat de fotos i l’enllaç per a veure-les totes les imatges.

Per veure l’àlbum complet piqueu ací.

| GALERIA | Concert del Cor de Jubilats i Sinenomine de Benigànim

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -