- PUBLICITAT -

Dissabte 27 d’abril a Xàtiva: Recordant la resistència del poble

CN | Aida

El pròxim dissabte 27 d’abril de 2024, la ciutat de Xàtiva es prepara per a un emotiu homenatge als maulets, aquells valents que van lluitar en defensa de les seues llibertats durant la guerra de Successió al segle XVIII. Aquest esdeveniment commemora el 25 d’abril de 1707, data en què les tropes borbòniques van assetjar Xàtiva, desencadenant una batalla que va marcar profundament la història de la ciutat.

Fotos d’arxiu de Joanjo Puertos – any 2018

La jornada d’homenatge iniciarà amb una dansa popular, amb l’eixida programada des de la Casa de la Cultura, que recordarà els ritmes i les tradicions dels nostres avantpassats. Aquest acte, previst per a les 11.30 h, busca enfortir els llaços comunitaris i mantenir viva l’essència del nostre patrimoni cultural.

Seguidament, a les 12.30 h, tindrà lloc l’acte institucional, amb la lectura del manifest a càrrec de Natxo Escadell, reconegut historiador local i defensor apassionat de la memòria històrica de Xàtiva. A través d’aquest acte, es vol retre un sentit homenatge als maulets, destacant el seu coratge i la seua determinació enfront de les adversitats.

PUBLICITAT

Aquesta commemoració recorda als ciutadans i les ciutadanes del País Valencià la importància de preservar la nostra identitat i el nostre llegat històric, recordant-nos que les batalles del passat continuen inspirant-nos i guiant-nos en el present.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací