- PUBLICITAT -

 

Ajudes Mínimes per Autònoms Covid 19 de la Generalitat Valenciana.

Indignació és la paraula que resumeix el meu estat després de rebre aquest matí, després de tres mesos i huit dies d’espera, la resolució de les ajudes de la Generalitat Valenciana per als Autònoms per la Covid 19.

En el cas de la meua empresa, Mychip.es, som 4 els autònoms (tots de la unitat familiar) que sol·licitàrem l’ajuda a la Generalitat Valenciana per la paralització de la nostra activitat (activitat enclavada en l’epígraf 9682: Organització d’espectacles esportius). Hem tingut uns ingressos de 0,00 € des de l’inici de l’estat d’alarma i tenim un futur immediat molt negre, doncs els esdeveniments esportius estan sent tots suspesos en la seua gran majoria per decret d’alcaldia.

La Generalitat anuncià el passat 3 d’abril ajudes per valor de 57,5 milions d’euros, habilitant la seua tramitació a través de ‘Labora’:

Generalitat_ Gabinet de comunicació

 

PUBLICITAT

En la tramitació de l’ajuda que començà el 8 d’abril a les 9.00 h, com fou d’esperar, la web estigué col·lapsada en els seus moments inicials sent impossible tramitar l’ajuda. En el nostre cas ens donaren com a data de tramitació amb cita prèvia el 27/04/2020, encara que vam poder fer vàlida la sol·licitud el 09/04/2020 a les 13:05:55 h (data a la qual consta per presentada la nostra sol·licitud).

La nostra sorpresa en rebre la resposta per part de la Generalitat Valenciana en el dia de hui és que, a les 09:40 hores del dia 8 d’abril, els 29 milions destinats a la província de València ja havien estat esgotats. A Castelló i Alacant no sé com ha estat, però podem intuir que haurà ocorregut d’igual manera.

Resolucion_EAUCOV_2020-1

 

El meu assessor, al que li done les gràcies, en un exercici d’humanitat i solidaritat, decideix no cobrar res per la tramitació de les ajudes doncs, damunt de no rebre l’ajuda, hages hagut de pagar la tramitació de la mateixa que, com ja he dit abans en el cas de la meua empresa, som 4 autònoms.

En aquest punt, primerament, no ens podem creure que en tan sols 40 minuts tramiten 19.333 sol·licituds a raó de 1500 € o 38666 sol·licituds a raó de 750 €, i que la partida econòmica quede esgotada. En segon lloc, fent un crit al sentit comú als polítics i gestors de la Generalitat Valenciana, si ja saben que l’ajuda està esgotada com és que permeten seguir en les tramitacions creant falses i necessitades esperances. Si foren sincers devien donar la cara per a dir-ho i evitar despeses innecessàries.

Sé d’autònoms que han rebut l’ajuda dels 1500 €. En un cas concret aquesta persona, a més de rebre l’ajuda, ja fa dos mesos que està treballant en regentar una perruqueria, cosa que nosaltres no podem fer.

Poden anunciar una ajuda de 29 milions d’euros i fer un repartiment equitatiu entre totes les sol·licituds presentades i la realitat de cada activitat professional. Més sinceritat i menys populismes que vostés mateix tant critiquen.

Castelló de la Ribera, a 4 d’agost de 2020

David Talens i Climent

- PUBLICITAT -

5 Comentaris

 1. El cas de David es especial, peque nosaltres sols hem estat parats tres mesos i ell encara continua, però vull aclarir també que molts que no en treballat durant 3 mesos i que no ens obligaren a tancar perquè teniem que atendre a les urgències sols, no hem pogut no optar a les ajudes ni de l’estat ni la generalitat, ja van pensar molt bé les coses per a que no compliren els requisits, es difícil treballar 14 dies de març i demanar com a condició tindre un 75% de perdues en el mes de març.

  Així funcionen els que ens gestionen, a bombo i ‘platillo’ venen a la ciutadania que estan salvant als autònoms i quan saps la veritat molts ens hem quedat fora.

  Bueno fora no, he de dir que sí que en van ajudar a fer un préstec d’una quantitat que justament en va servir per a pagar els impostos i les assegurances d’autònoms, que justet no?

  En fi, molta sort i sobre tot salut per a tots!!!

 2. Jo pense com David, si no tenen prou pa tots que repartisquen, NO?

  I si ells els lleven un poc de sou tampoc passaria res, NO?

 3. Sempre venent fum, que quadrilla d’impresentables, però tots… -faltava en rei de bastos- redéu a on anirem a parar!!!

Comments are closed.