- PUBLICITAT -

? Un orgull per a Castelló veure dos talents locals destacant en el món del bàsquet de primer nivell

CN | Nou Bàsquet Alzira

Després d’una llarga temporada, molt d’esforç i sacrifici als entrenaments i molta brega en els partits, el NOU BÀSQUET ALZIRA ha aconseguit l’ascens a 1a Divisió, la cinquena categoria del bàsquet espanyol i una fita històrica per al club de la capital de la Ribera.

Josep Argente Copoví, Arturo Argente Puertos i Artur Argente Copoví

El club alzireny que en la temporada 2016-17 militava en 1a Zonal ha aconseguit 3 ascensos en 7 anys i en els dos últims han estat peces clau dos veïns del nostre poble, pare i fill: Arturo Argente Puertos i Artur Argente Copoví.

Sent molt menut, Artur fill va començar jugant en Brots Borts Castelló en categoria “baby”. Impulsat pel gran amor de son pare per l’esport de la cistella, i donat que no podia continuar jugant al poble, ho va fer en el N.B. Xàtiva i C.B. Manuel fins a incorporar-se en 2012 al Nou Bàsquet Alzira amb 13 anys quan era infantil. La seua progressió va ser fulgurant i anys després, en 2018, junt amb els seus companys de l’equip júnior, va obtindre el seu primer títol: Campió de la Lliga Valenciana, competició prèvia a la temporada lliguera.

PUBLICITAT

Amb 18 anys, de la mà de Txus Isabel, la temporada 2019-20 ja va formar part del primer equip del club que aleshores competia en categoria Preferent, una temporada estranya que es va vore truncada per la pandèmia. L’any següent, sota la direcció del tècnic Roberto Craig, Artur va començar a mostrar de forma inequívoca el seu potencial, al temps que, després de proclamar-se amb l’equip alzireny campions en el seu grup de Preferent, obtenia el passaport a categoria Autonòmica.

Durant les tres últimes temporades en Autonòmica, ha sigut un titular indiscutible en la posició de pivot, un jugador que mai s’acovardeix per lluitar contra rivals de major envergadura, bon rebotejador i letal quan està prop de l’anella. Està temporada, a les ordres de Dani Cuenca ha sigut protagonista de grans actuacions, contribuint amb el seu treball i qualitat a un nou ascens de categoria.

Igualment, son pare Arturo, que també ha sigut jugador de bàsquet i encara continua jugant amb els veterans, ha posat el seu granet d’arena en la important progressió del club durant els últims anys. Enguany ha sigut delegat d’equip, acompanyant-lo tant als partits de casa com als desplaçaments, sempre disposat a compartir la seua experiència per ajudar als jóvens jugadors. A més a més, ha format part de la directiva del club i la seua empresa, Talleres Autos Leal, ha sigut patrocinadora d’equips del club en diverses ocasions.

Finalment, no podem oblidar a Josep Argente Copoví, un tercer membre de la família que també ha destacat en la pràctica del bàsquet.

A l’igual que el seu germà major va començar de ben xicotet als Brots Borts de Castelló i també va passar per Xàtiva i Manuel. Quan Artur se’n va anar a Alzira, Josep va jugar dos anys en el CB Alberic per acabar incorporant-se al club blaugrana en 2016 en categoria infantil. El seu creixement com a jugador va continuar fins que en 2023 quan ja estava jugant en el segon equip sènior del club una lesió el va obligar a abandonar, almenys temporalment, la pràctica esportiva.

Enhorabona a tota la família!

Nou Bàsquet Alzira

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací