- PUBLICITAT -

 

Vivències, igualtat de drets, responsabilitats i oportunitats

Vivències, espai per a commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, on castelloneres fan un recorregut per la seua vida i ens deixen el seu testimoni.

Hui ens acompanya Esther Guardiola.

PUBLICITAT

Des de la regidoria de la dona i polítiques d’igualtat exixim igualtat de drets, responsabilitats i oportunitats de les dones i els homes, i les xiquetes i els xiquets. Per tant, el sexe amb el qual hàgem nascut mai determinarà els drets, oportunitats i responsabilitats que puguem tindre al llarg de la nostra vida.

La igualtat de gènere és per tant un principi jurídic universal, mentre que l’equitat de gènere introdueix a més un component ètic per a assegurar una igualtat real que d’alguna forma compense la desigualtat històrica que el gènere femení arrossega quant a representació política o mercat laboral, entre altres. L’equitat ha d’aplicar-se en el gènere tal com s’aplica en altres àmbits, com per exemple en el sistema tributari, on cada persona paga més o menys en funció del que té.

Degut a la situació que tenim amb aquesta maleïda pandèmia, des de la regidoria de la dona i polítiques d’igualtat hem preparat aquest espai anomenat ‘Vivències’ per a fer visible els entrebancs que moltes dones han hagut de superar pel simple fet de ser dona.

A hui dia gràcies a moltes dones que han lluitat no és com abans però cal seguir perquè continua havent molta discriminació cap a les dones.

En aquests vídeos veurem dones des de diferents vessants; educativa, política, laboral i a més a més personal, dones que de segur tots i totes coneixereu.

Lola Soler
Regidoria de la dona i polítiques d’igualtat

- PUBLICITAT -