- PUBLICITAT -

CN | Aida

Castelló ha fet un pas decisiu cap a la sostenibilitat amb la creació de la Comunitat Energètica Local (CEL). El passat dimecres, 15 de maig, el saló de plens de l’Ajuntament va acollir la reunió per aprovar els estatuts de la nova entitat, marcant el primer pas oficial en la seua formació. Aquesta iniciativa és impulsada fermament per l’alcaldia de Castelló.

Durant la reunió, es va elegir la Junta de la Comunitat Energètica, que estarà presidida per Rafa Gorris. Eugènia Roig ocuparà el càrrec de secretària, Juan Rafael Martorell serà el tresorer, i Lara Molina i Vicent Momparler actuaran com a vocals.

Lara Molina, Eugènia Roig, Juan Rafael Martorell, Horte Gómez, Eugènia Roig, Rafa Gomis i Vicent Momparler

Aquesta iniciativa representa una aposta ferma per part de l’Ajuntament, compromès amb les energies renovables. Des del primer moment, el consistori ha assessorat i donat tot el seu suport a la creació de la CEL, amb l’objectiu de facilitat l’accés a les energies verdes en un context del fort creixents costos energètics.

PUBLICITAT

Com a prova del compromís del consistori, l’Ajuntament cedirà el sostre municipal a la Comunitat Energètica per a la producció d’energia. Això permetrà als membres de la comunitat beneficiar-se d’energia renovable generada localment, reduint així la seua dependència de les xarxes elèctriques convencionals i contribuint a la sostenibilitat ambiental.

Castelló es posiciona com a pioner en aquest àmbit a la Ribera Alta. L’Ajuntament està decidit a continuar avançant per convertir el poble en un referent en sostenibilitat energètica.

Ens hem posat en contacte amb el president, Rafa Gorris, qui ens ha comentat que l’aprovació dels estatuts i la constitució de la Junta és només el començament. Actualment, hi ha unes 15 persones interessades, però està segur que seran més en el futur. Ja tenen al cap organitzar una reunió informativa per a tots aquells que estiguen interessats a unir-se a la Comunitat Energètica Local.

Des de Castelló Notícies, considerem aquesta iniciativa com una aposta important per al futur energètic del poble. Continuarem informant sobre el funcionament de la Comunitat Energètica Local i sobre com els ciutadans poden formar-ne part.

Comentaris del regidor Bryab Richart relacionats en la noticia:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bryan Richart (@elbrey)

- PUBLICITAT -

Un comentari

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací