- PUBLICITAT -

 

«Spanish Brass» rebrà el pròxim 13 de juliol de 2022 el Premi Nacional de Cultura 2020, amb la modalitat d’Interpretació que atorga el Ministeri de Cultura d’Espanya, el lloc elegit és el Museu Nacional del Prado, aquest premi tan important no sabia pogut entregar a causa de la pandèmia.

PUBLICITAT

L’esdeveniment serà presidit per les seues majestats els Reis d’Espanya. Cal destacar que un dels cinc components que formen «Spanish Brass» és el castelloner Carlos Benetó.

Carlos Beneto

«Spanish Brass» amb més de 32 anys de trajectòria al món de la música, és un dels grups de cambra més dinàmics i consolidats del panorama musical internacional.

L’any 1996 va obtenir el Primer Premi del 6é Concurs Internacional per a Quintets de Metalls “Ville de Narbonne” (França), considerat el més prestigiós per a aquesta formació. En 2017 va rebre l’I Premi Bankia al Talent Musical a la Comunitat Valenciana i, en 2019, el Premi Espai Ter de Música de Torroella de Montgrí pel projecte Mira si hem corregut terres…. Té en el seu haver quatre Premis Carles Santos atorgats per l’Institut Valencià de Cultura, pels seus CD XXX i Mira si hem corregut terres… (2019) i Les Aventures de Monsieur Jules (2020).

Nit de la Cançó a Castelló 2019

En 2020 va rebre el Premi Nacional de Música en la modalitat d’Interpretació que atorga el Ministeri de Cultura d’Espanya.

A més d’haver participat en alguns dels festivals més importants de música i de realitzar gires per tot el món, ha tocat a la gala dels Premis Príncep d’Astúries en 1995, ha gravat la música de l’obra teatral La Fundació de Buero Vallejo per al Centre Dramàtic Nacional i la banda sonora de la pel·lícula Descongela’t, de Félix Sabroso, per a la productora El Desig.
Ha publicat trenta treballs discogràfics, entre ells dos DVD’s, espectacles pedagògics familiars: un es diu Metàl·lics i l’altre BRASS BRASS BRASS i tres dobles CD, que mostren les seues múltiples facetes.

Spanish Brass

Paral·lelament a l’activitat de concerts, «Spanish Brass» organitza dos festivals dedicats als instruments de metall de caràcter internacional: el Festival Spanish Brass Alzira (www.sbalz.com) i el Brassurround (www.brassurround.com) on es reuneixen cada any destacats solistes internacionals, grups, i els professors de metall de major prestigi internacional.

De nou volem felicitar aquest gran quintet de nivell internacional i especialment al nostre castelloner més internacional Carlos Benetó.

Carlos Beneto
- PUBLICITAT -