- PUBLICITAT -

La gala, retransmesa per À Punt, celebra l’excel·lència musical amb l’enfocament en les arrels i la contemporaneïtat, CN vols destacar els premiats que tenen una relació especial en Castelló, com som Spanish Brass, amb Carlos Benetó, Pep Gimeno (Botifarra) i La Maria.

CN | Aida

Ahir a la nit, el Teatre Principal d’Alacant va ser l’escenari del lliurament dels VI Premis Carles Santos de la Música Valenciana, organitzats per l’Institut Valencià de Cultura (IVC). La cerimònia, transmesa per À Punt, va situar la música en el centre de l’escenari, amb un enfocament en les arrels musicals des d’una perspectiva contemporània.

Spanish Brass a Castelló

Durant la gala, destacades figures com Miquel Gil, Flora Sempere (El Diluvi), Ana Zomeño, Quiteria Muñoz, Andrés Belmonte, La María, Alberto Gambino i Marala van interpretar versions d’altres artistes amb la banda Niu com a teló de fons. Aquesta formació, integrada per Sílvia Martí i Lucía Zambudio, amb Marina Alcantud com a directora musical i Tere Núñez com a codirectora, va enriquir la vetllada amb la seua destresa musical.

La Maria – Teatre Ideal – Foto: Ulisses Ortiz

Es van lliurar premis en un total de divuit categories amb un total de seixanta nominacions, quatre per categoria. Tots els nominats en les categories d’àlbum eren finalistes directes per als premis de millor àlbum i millor cançó, i també eren candidats a rebre els vots del públic per al premi del públic.

Pep Gimeno ‘Botifarra’ a la plaça del País Valencià a Castelló

Des de Castelló Notícies volem destacar tres premis per la relació molt especial que tenen els artistes guardonats amb el nostre Castelló:

Spanish Brass, amb el castelloner Carlos Benetó, millor Àlbum de Música Clàssica, per “Resurrección.”

PUBLICITAT

Artista Revelació i Millor Disseny: La María, pel seu àlbum debut “L’Assumpció,” amb disseny de Branca Studio. La cantant va expressar la seua sorpresa pel reconeixement al disseny, afirmant que Branca Studio va captar perfectament el missatge del seu treball. La Maria recentment va gravar el seu últim videoclip al teatre Ideal amb participació de gent de Castelló.

La Maria al teatre Ideal – Foto: Ulisses Ortiz

I finalment el Botifarra que és de casa ha aconseguit millor Àlbum de Músiques de l’Arrel, Millor Gira i Premi del Públic: Pep Gimeno ‘Botifarra,’ per “Ja ve l’aire.” L’artista va dedicar els premis a les dones, reconeixent el seu paper en la conservació i divulgació de la cultura.

La vetllada va ser un homenatge a la riquesa musical valenciana, amb l’èmfasi en la diversitat i la creativitat del panorama musical actual.

Enhorabona a tots els premiats, però especialment a Spanish Brass, Pep Gimeno i La Maria.

- PUBLICITAT -