- PUBLICITAT -
Temps de lectura 3 minuts

 

Lliurament dels premis Castellum Ripae 2022: 66é premi Soler i Estruch, 2n Premi de no ficció infantil Maria Dolores Català

El proper divendres 9 de setembre se sabrà l’obra guanyadora del Premi Soler i Estruch, convocat per Castelló (La Ribera). És la 66a. edició del premi. I també se sabrà l’obra guanyadora del 2n premi de no ficció infantil Maria Dolors Català. També rebran el seu premi Ausiàs March els petits poetes de Castelló.

Lliurament dels premis Castellum Ripae 2021: 65é premi Soler i Estruch, 1r Premi de no ficció infantil Maria Dolores Català – Andreu Valor, Nuria Gregori i Anna Moner – foto: Joanjo Puertos

Serà durant un acte Literari a la plaça de l’Om de Castelló (per saber on és, clica ací). Conduirà l’acte Ezequiel Castellano i hi haurà actuació musical en directe de Mireia Vives i Borja Penalba.

PUBLICITAT

El Certamen literari Castellum Ripae està format pel premi de poesia infantil «Ausiàs March» (dirigit a alumnes de primària del poble), el Premi de no ficció infantil i el Premi Soler i Estruch de narrativa.

Lliurament dels premis Castellum Ripae 2021: 65é premi Soler i Estruch, 1r Premi de no ficció infantil Maria Dolores Català – Richard Garrigues – foto: Joanjo Puertos

Al premi Soler i Estruch, s’han presentat 38 originals i  el/la guanyador/a rebrà 5.000 euros subjectes a la retenció d’IRPF corresponent i veurà publicada l’obra premiada a càrrec d’Edicions del Bullent. I el Premi Maria Dolores Català de No Ficció infantil està dotat amb 1.500 euros i s’hi han presentat 6 originals.

Lliurament dels premis Castellum Ripae 2021: 65é premi Soler i Estruch, 1r Premi de no ficció infantil Maria Dolores Català – Anna Moner i Richard Garrigues regidor d’Educació entregant premi – foto: Joanjo Puertos

L’any passat al Premi Soler i Estruch va guanyar l’obra “La dona invisible“, de Mònica Richart, que tingut molt bona acollida per part dels lectors.

La dona invisible és la història d’una dona de la neteja, Mihaela, que troba un cadàver a la conselleria on treballa i decidix investigar-ne la mort abans de suïcidar-se, com a últim projecte vital. Amb eixe pretext, i des de l’ull crític d’una senyora romanesa de vora setanta anys, la història homenatja i satiritza alhora la funció pública i, de retruc, la classe política mitjana, els alts càrrecs que ens queden bastant a prop. També, sempre en clau irònica, convida a la reflexió sobre la soledat d’algunes persones majors. Una novel·la no depriment sobre la depressió.
Mònica Richart rebent el premi Soler i Estruch de la mà de l’alcalde Òscar Noguera – Foto Joanjo Puertos
Pel que fa al Premi Ma dolores Català de No ficció infantil, va guanyar “De mercats“, de Miquel Puig i Cuadau. El llibre s’ha publicat en tapa dura i il·lustracions de José Fonollosa.  “De mercats” és un llibre que parla dels mercats, de les fires, dels porrats… I això és parlar de temes tan diversos com: ecologisme, arquitectura, models de compra i alimentació, expressions lingüístiques, història, edificis emblemàtics, oficis relacionats…
Escrit de manera dinàmica i atractiva, ens fa arribar els aromes dels mercats, els colors al vent de la roba de les seues parades, els crits dels venedors, i tot l’ambient que ens és tan propi.
Miquel Puig i Cuadau rebent el premi Ma Dolores Català de No-ficció infantil de la mà de la regidora de Cultura Núria Gregori – Foto Joanjo Puertos

Font de la informació Edicions del Bullent

- PUBLICITAT -