- PUBLICITAT -

CN | Aida

Ahir divendres 24 de maig, el nou edifici de la Inmavi de Castelló (Ribera Alta) va acollir la presentació de la novel·la “Amagats” de Santi Baró, una obra que ha estat premiada al poble en els premis ‘Castellum Ripae’ 2023 i que ha motivat la seua publicació. L’acte, que va començar a les 19.30 h, va comptar amb la presència de l’autor, Santi Baró, acompanyat pel regidor de cultura Richard Garrigues i l’editora Núria Sendra.

L’esdeveniment es va iniciar amb unes paraules del regidor de Cultura, Richard Garrigues, qui va destacar la importància dels premis literaris per a la promoció de la cultura i la llengua. A continuació, Núria Sendra va prendre la paraula per presentar l’autor del llibre, Santi Baró, i donar context a la història que es narra en “Amagats”.

PUBLICITAT

“Amagats” és una novel·la històrica inspirada en fets reals, ambientada en la França ocupada pels nazis durant la Segona Guerra Mundial. La trama segueix la separació de tres germans després d’un assalt nazi: Annie és capturada amb els seus pares i enviada al camp de concentració de Drancy, mentre que Aron i Heléne es veuen obligats a amagar-se. La història està basada en les vivències reals de les germanes Caqueret i la mare Denise Bergon, qui, com a superiora del convent de Notredame de Masip, va arriscar la seua vida per protegir 82 xiquets jueus amagats en diversos llocs.

Durant l’esdeveniment, es van llegir fragments del llibre. Tant Núria Sendra com Richard Garrigues, a més de membres del públic com Núria Gregori i Xavier Martí, van intervenir en les lectures. L’autor Santi Baró va explicar amb detall els personatges dels fragments llegits, destacant quins eren de ficció i quins basats en persones reals, donant profunditat a la seua obra inspirada en els esdeveniments que van passar en França durant la Segona Guerra Mundial.

Per finalitzar, Santi Baró es va dirigir al públic assistent per agrair la seua presència. Va expressar la seua gratitud a Núria Sendra d’Edicions del Bullent i, especialment, al regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Richard Garrigues, per la seua contribució a la promoció de premis literaris tan necessaris per a la cultura i la llengua valenciana.

24052024-Presentació, _Amagats_, de Santi Baró - Castellum Ripae

Galeria de fotos de Joanjo Puertos

Aquest esdeveniment no només va ser una celebració de la literatura i història, sinó també un recordatori de la importància de preservar i promoure la cultura a través de la narrativa i els esdeveniments comunitaris, els textos narrats encara que no soc cap expert per a comparar-los, però sí que tenen similitud en el que hui està passat en Palestina.

Portada del llibre

Respecte a la Inmavi és una llàstima que aquest espai tan bonic tinga una sonorització molt deficient. Cada vegada que s’acaba un acte molts assistents, hem comentat sovint que és difícil entendre què es diu durant els actes. A més, la il·luminació és un altre problema destacable, especialment durant el dia, ja que el contrast entre la llum exterior i la foscor de dins dificulta la visibilitat. Si aquests aspectes no es van tenir en compte en el moment de la construcció, crec que és hora de revisar-los.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací