- PUBLICITAT -

El catedràtic i autor del llibre “Jaume I en la memòria d’un poble” parlarà sobre la influència i la figura del rei Jaume I en la identitat valenciana.

CN | Aida

Divendres 6 d’octubre, l’Obrera al seu 2n pis, a les 19.30 h, acollirà una xarrada especial per commemorar el 9 d’Octubre, de la mà de Vicent Josep Escartí. L’autor del llibre «Jaume I en la memòria d’un poble» traça en la seua obra un recorregut històric al voltant de la figura del rei conqueridor, posant en relleu com Jaume I ha esdevingut un símbol de la identitat col·lectiva dels valencians.

Vicent Josep Escartí – Foto Universitat de València

Publicat en agost de 2021 per la Presidència de la Generalitat, el llibre rescata el record d’un monarca que va tenir una influència fonamental en la història del País Valencià. Escartí destaca el procés de transculturació dins de la monarquia hispànica, l’expulsió dels musulmans i com la figura de Jaume I va anar desapareixent fins a la celebració del 9 d’Octubre. Una data que ha mantingut viva la seua presència, malgrat els esforços de Felip V per eliminar qualsevol rastre de l’època foral.

La xarrada promet ser una oportunitat única per aprofundir en la història valenciana i comprendre l’impacte i la importància de la figura de Jaume I en la cultura i la identitat del nostre Poble i del nostre País.

- PUBLICITAT -