- PUBLICITAT -

 

Aquest 2023, CN fa cinc anys del seu naixement i volem expressar la nostra gratitud pel vostre constant suport i fidelitat. Gràcies a vosaltres, cada dia creixem en continguts i ens encoratgeu amb més força per continuar.

Per commemorar aquesta efemèride, recuperarem les notícies més importants de l’any 2018, any en què vam iniciar aquest projecte.

L’equip de CN

PUBLICITAT

Un 9 d’Octubre amb valors de respecte i convivència

Un any més, a l’esguard de la festa de tots els valencians, el nostre poble celebrava el 9 d’Octubre amb una manifestació cívica i d’acord als valors de respecte i convivència dels quals els nostres veïns fan gala cada dia. Un nou moment per homenatjar humilment el nostre poble valencià, la nostra història i els nostres símbols.

La marxa començava a la plaça del País Valencià i, com sempre, recorria els carrers de Castelló de manera tranquil·la per a mostrar l’entesa del Poble de Castelló en moments tan simbòlics com és la festa dels valencians. Una marxa que va fer la seua primera parada a la plaça 9 d’Octubre per a retre homenatge al rei que, el 9 d’Octubre del 1238, conqueria un territori que ocupaven fins aleshores els nostres germans musulmans. Tot seguit, la Nova Muixeranga d’Algemesí realitzava unes dels seus torres més singulars, desprès ens dirigirem a l’encreuament del carrer Jaume I i La Senyera per a fer una altra torre per a retre homenatge als dos emblemes de la nostra terra.

La comitiva va continuar fins a la plaça de l’Ajuntament, durant el recorregut vam poder gaudir de l’espectacle que suposa veure un dels símbols més representatius dels valencians: La Muixeranga. Sota els acords de les dolçaines i els tabals, la Nova Muixeranga d’Algemesí representà figures i alçà torres que van fer gaudir i emocionar els allà presents. I és que, res com la Muixeranga per a representar els valors més arrelats a la nostra població: l’esforç, la solidaritat i la festa, trets que ens fan ser únics com a poble.

A la plaça de l’Ajuntament es va fer lectura del manifest de la Comissió 9 d’Octubre, que en esta ocasió va ser a càrrec de la nostra regidora d’Esports i Participació Ciutadana Horte Gomez. Tot seguit es van lliurar els premis de dibuix del 9 d’octubre on participen totes les escoles de Castelló, els premis van ser lliurats, pels Festers Majors, Sultans i Càpita Cristià i per les Falleres Majors de Castelló.

Els premiats van ser les xiquetes i xiquet:

Carla Àlvarez Bernabeu del CEIP Severí Torres.
Joel Climent Murillo del Col·legi Hernández.
Carlota Climent Talens del Col·legi Santo. Domingo.
Antonia Valentina Feraru del Col·legi Severí Torres.

I per finalitzar les activitats matinals ens dirigirem al parc de l’Estació on es va disparar una gran mascletà de focs artificials, acabada la mascletà tots els castelloners i castelloners allí presents es van dirigir al Mercat per a gaudir d’una picadeta.

Des de l’Ajuntament de Castelló, volen agrair a tots els participants, Junta Local Fallera, Capitans i Sultans, Festeres i Festers, i totes les associacions i entitats representades la seua participació perquè la celebració del 9 d’Octubre fóra una mostra més del nostre compromís per la convivència i el benestar comú de tot el poble de Castelló.

Per a poder veure i baixar totes les fotos del reportatge fotogràfic piqueu ací.

Joanjo Puertos

Commemoració del 9 d’Octubre de 2018 – Fotos

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -