- PUBLICITAT -

 

Cançons de Nadal valencianes «pastorets i pastoretes» a l’auditori a càrrec d’Urbàlia Rurana.

Divendres, 23 de desembre de 2022.
Auditori Municipal Rex.
19.30 h. Entrada gratuïta.

PUBLICITAT

En un poble tan amic d’expressar-se musicalment com el nostre, les nadales han format part, al llarg del temps, dels cants de celebració d’aquesta data del calendari festiu.

Per aquest espectacle, Urbàlia Rurana ha fet una recopilació i selecció de diferents estils de cançons populars de diverses comarques valencianes versionades pel grup, com són, cançons de les representacions nadalenques, cançons de recapte (asguilandos) i cançons de Reis. Totes són de la tradició musical valenciana i han estat recollides de cançoners, arxius particulars i discografia diversa. Una bona part són totalment inèdites i altres es poden considerar clàssiques del repertori popular valencià.

El tractament musical amb el qual s’ha adaptat el repertori ha estat l’habitual d’altres obres d’Urbàlia Rurana: arranjaments nous i col·laboratius que respecten la sonoritat mediterrània, a base d’instruments acústics: flautes, saxos, dolçaina, mandoles, guitarres, tuba, bateria i percussions de tota classe que fan de bases a les veus combinades dels membres de la banda.

- PUBLICITAT -