- PUBLICITAT -

Comencem la setmana amb sol i ponents a l’espera de fronts atlàntics

Ahir diumenge recuperàvem el sol després de tres dies de temporal de pluja que en algunes zones ha descarregat amb gana.

El resum de les precipitacions de dijous, divendres i dissabte ens mostra registres importants que han fet eixir barrancs i rambles, i han donat més d’un problema.

Cal destacar tres zones

PUBLICITAT

1- On va començar a descarregar la DANA: al Baix Segura, amb registres entre els 50 i els 78 litres
2- La franja litoral i prelitoral que va des del nord de la Marina fins al Camp de Túria. Dins d’aquesta zona cal destacar les precipitacions de la nit de divendres a dissabte i les de dissabte de matí al Camp de Túria amb més de 200 litres.
3- El litoral de la Plana Baixa i el Maestrat, que potser ha sigut la zona més afectada per la DANA, amb acumulats que s’acosten als 400 l/m² i els danys són nombrosos.

La setmana comença amb vents fluixos de ponent que ens acompanyaran dia rere dia i a l’espera de fronts que només deixaran ruixats de més entitat per l’interior.

El dia ha començat més fresc en haver quedat el cel lliure de núvols, i encara que tindrem pas de núvols les temperatures pujaran a migdia.

Demà dimarts tindrem més núvols i potser es deixarà sentir en les temperatures que patiran un sensible descens per l’interior. Els núvols seran més abundants al ponent, on cal esperar ruixats dèbils, però a la costa només cauran quatre gotes.

En acabar de travessar-nos el front dimecres el cel quedarà ras, el vent bufarà de mestral i les temperatures baixaran.

La jugada es repetirà dijous i divendres amb el pas d’un front que dijous deixarà el cel més ennuvolat i pluges dèbils, i divendres quedarà més clar però més fresc.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -