- PUBLICITAT -

 

Agost acaba estable, però setembre arribarà ben actiu

CN | Jordi Payà

Ningú no sap com serà la tardor que, de des del punt de vista meteorològic, comença hui, però oficialment ho farà el 23 de setembre.

El que sí que sabem és que començarà inestable i plujosa, i que a partir d’aquesta vesprada tindrem notícies de la primera DANA de la temporada. Això vol dir que des de hui fins diumenge pot passar qualsevol cosa, perquè aquestes situacions que mai repeteixen els mateixos patrons i van canviant sobre la marxa.

PUBLICITAT

Us conte el que pense que passarà a dia de hui:

Hui divendres encara farà calor, i no serà fins aquesta vesprada quan es formaran ennuvolades d’evolució a les muntanyes del nord de la demarcació de València i a l’interior de la de Castelló.

L’embossament d’aire fred en altura, la DANA, es despenjarà des de les illes britàniques entrant a la península per Galícia, dirigint-se al sud de Portugal. Caldrà seguir la seua evolució a partir d’eixe moment, perquè tot indica que podria recular i acabar dissipant-se al Golf de Cadis sense afectar-nos de ple.

Si la DANA té eixe comportament i manté el recorregut descrit no afectarà de ple al País Valencià, la qual cosa no vol dir que no vaja a ploure, però les pluges no serien tan abundants ni intenses com marcaven ahir les previsions en passejar-se per la zona de l’estret de Gibraltar.

Amb aquestes condicions aposte per un dissabte gris i plujós a la major part del País Valencià, encara que al sud podrien obrir-se clarianes de tant en tant, i seria al nord de la demarcació de València i a la de Castelló on les pluges serien més abundants.

A falta de confirmació, diumenge també ens espera un dia gris i plujós: precipitacions abundants i continuades des de primera hora del dia que aniran rematant a mesura que la DANA es desplace cap a l’oest.

Dilluns començarem la setmana amb poc de sol, però també amb poca pluja, i dimarts recuperarem el sol i l’estabilitat. A més, a partir de dimecres pujaran les temperatures.

Passeu bon divendres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -