- PUBLICITAT -

Per fi, arriba l’hivern amb vent i descens de les temperatures, però amb poca pluja

Ahir de vesprada i durant la nit i matinada tinguérem les primeres notícies de l’hivern que fins ara s’havia resistit a manifestar-se.

Podem dir que les temperatures només han començat a baixar, perquè els dies més freds de la setmana els tindrem a partir de dimecres. Del que quedarem servits serà del vent que ja ha començat a deixar-se sentir i bufarà fort ben bé fins divendres o dissabte.

Pluja no cal esperar-ne molta, ja que el vent a més de bufar amb força ens arribarà de mestral, que sempre és sec i poc favorable per a donar precipitacions. Plourà, i fins i tot nevarà… però poc.

PUBLICITAT

Abans que el fred arribarà el vent. De fet, estem en avís groc en bona part del País Valencià per fort vent, però serà al nord i a l’interior on es deixe sentir amb més força, entre els 70 i els 90 km/h. A la costa arribarà als 50-60 quilòmetres i en mar oberta la mar quedarà molt alterada.

El vent bufarà amb ratxes de força 7, fent córrer ràpidament els núvols d’oest a est. Podrà veure’s alguna araboga (flocs de neu arrossegats pel vent) a les zones més interiors dels Ports, el Maestrat, l’Alt Millars, l’Alt Palància, els Serrans o el Racó d’Ademús, i de vesprada encara podria fer alguna gota al nord, però no cal esperar més de quatre gotes.

I les temperatures quedaran més baixes, però no serà un descens definitiu, perquè demà pujaran de nou les temperatures.

El ponent de demà dimarts serà tan fort o més que el de hui però més càlid, fent pujar les temperatures per damunt dels 20 graus a la costa de les comarques del dus del País Valencià.

Els avisos d’Aemet donen ràfegues de vent que poden superar els 100 km/h i alçar ones de 3-4 metres a la mar fora de la protecció de la costa.

Els núvols seran més abundants al nord i a primera hora al nord on poden deixar algun ruixat dèbil. De vesprada els núvols quedaran més trencats, però a poqueta nit augmentarà de nou la nuvolositat i notarem com baixen les temperatures. Serà quan notem l’arribada del fred que deixarà les temperatures en els valors que toca, i com que el vent bufarà fort, encara sentirem més la sensació de fred.

La segona part de la setmana vindrà marcada pel fred, per un notable descens de les temperatures que portarà els termòmetres a marcar els valors que toca després de moltes setmanes de temperatures massa altes.

Dimecres es barrejaran el vent i el fred deixant un ambient molt antipàtic, mentre que dijous i divendres l’ambient es mantindrà fred, però el vent perdrà força.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -