- PUBLICITAT -

 

El foc s’ha iniciat després de les 17 h

Un incendi forestal s’ha declarat la vesprada d’aquest divendres al paratge natural de la Casella, a Alzira (la Ribera Alta), informa el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i el Consorci  de Bombers de València.

El foc, que afecta una pineda, s’ha iniciat poc després de les 17 h. Fins al lloc s’ha desplaçat un dispositiu integrat en aquests moments per set mitjans aeris de la Generalitat i un del Consorci de Bombers; quatre unitats dels Bombers Forestals, dos d’elles helitransportadas i dues autobombes.

PUBLICITAT

Així mateix, treballen en l’àrea afectada dues dotacions de bombers, coordinador forestal i cap de zona del Consorci,  així com una unitat de prevenció d’incendis i un agent mediambiental de la Conselleria de Transició Ecològica.

Així mateix, treballen en l’àrea afectada quatre dotacions i cinc BRIFOS, un coordinador forestal i un cap de zona del Consorci Provincial de Bombers de València, una unitat de prevenció d’incendis i agent mediambiental, així com voluntaris de Navarrés i Vallada.

Per part seua, el Lloc de Comandament Avançat (PMA) s’ha instal·lat en el pàrquing de la Murta, ha detallat Emergències.

La principal dificultat per als mitjans d’extinció són les «desfavorables» condicions meteorològiques a la zona a causa del vent de ponent que assoleix ratxes de fins a 40 quilòmetres per hora, de les temperatures superiors als 25 graus i d’una humitat relativa entre el 20 i 30 per cent, segons ha detallat  l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

És el que es coneix com la «regla del 30» de condicions desfavorables en la propagació d’incendis forestals: unes temperatures superiors a 30 graus, vents sobre 30 quilòmetres per hora i una humitat relativa de l’ambient inferior al 30%.

La previsió és que continue bufant ponent durant tot el que queda de divendres, encara que s’espera que perda intensitat en »les pròximes hores», amb ratxes que passaran dels 40 als 20 km/h.

Font: DiariLaVeu.cat

A tindre en compte

Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, moltes persones decideixen anar a la muntanya per fer senderisme o altres activitats a l’aire lliure. No obstant això, és important recordar que aquests dies són especialment propensos a incendis forestals a causa dels vents de ponent i la baixa humitat. Castelló Notícies com a mitjà d’informació volem recordar algunes coses a tenir en compte per evitar incendis forestals durant el temps que gaudim de la natura i la muntanya.

Verificar les condicions meteorològiques: Abans de sortir a la muntanya, és rellevant comprovar les condicions meteorològiques de la zona per saber si hi ha risc d’incendi forestal. Si les temperatures altes i baixa humitat pel de ponent, cal extremar les precaucions en la muntanya.

Respectar els senyals i restriccions: Moltes zones naturals tenen senyals i restriccions que indiquen si es pot fer foc o no. És important respectar aquestes normes per evitar un incendi forestal. Si es permet fer foc, assegureu-vos que el lloc on feu el foc està allunyat de vegetació seca i que tingueu a mà eines per apagar el foc.

No llençar cigarrets ni deixalles a la terra: Una de les causes més comunes d’incendis forestals són les burilles de cigarrets mal apagades i les deixalles abandonades. És important no llençar cigarrets ni deixalles a la terra i portar-les amb vosaltres fins a un lloc adequat per dipositar-les.

Evitar activitats que puguen generar espurnes: Activitats com fer barbacoes o tallar fusta amb maquinària elèctrica poden generar espurnes que poden iniciar un incendi forestal. És important evitar aquestes activitats durant els dies de risc d’incendi.

Comunicar qualsevol emergència: Si veieu fum o foc a la muntanya, és important comunicar-ho immediatament a les autoritats perquè puguen prendre les mesures necessàries per a apagar l’incendi. Mai intenteu apagar l’incendi els vostres, ja que podria ser perillós.

En resum, és important ser conscient dels riscos d’incendi forestal durant les sortides a la muntanya i prendre les mesures necessàries per a evitar-los. Si seguim aquestes recomanacions, podrem gaudir de la natura de manera segura i sense posar en perill la seua conservació.

- PUBLICITAT -