- PUBLICITAT -

 

El xaloc serà hui el vent dominant

Ens ha donat una treva de 36-48 hores, però ens amenaça de tornar ben prompte.

Cal aprofitar aquestes hores per a tractar de controlar al màxim l’incendi de l’Alt Millars, perquè el ponent amenaça de bufar de nou dijous, fent empitjorar una altra vegada les condicions meteorològiques.

PUBLICITAT

Hui el vent predominant serà el xaloc (sud-est). Vent més fluix, més fresc i humit que el ponent, tot i que des del nord d’Àfrica se’ns acosta una massa d’aire càlida que barrejada amb el vent de component oest farà que tornen a disparar-se les temperatures a partir de dijous.

De bon matí hem notat que l’ambient era menys fresc que ahir i amb el pas de les hores notarem com les temperatures diürnes també van quedant més altes. A poc a poc torna la calor.

De fet, els termòmetres encara es mantindran hui en valors relativament frescos a la costa, però al centre i per l’interior superaran els 25 graus i a alguns observatoris quedaran a prop dels 30 graus.

Les notícies per a demà dijous són prou negatives. Hem d’anunciar de nou l’arribada del ponent, que es deixarà sentir en primera instància per l’interior, però acabarà manifestant-se i deixant-se sentir per tot arreu fent pujar les temperatures i deixant la humitat relativa més baixa.

Divendres serà de nou un dia de ponent i de calor amb màximes de 32-33 graus a la costa. Per l’interior no pujaran tant, però arribaran als 25 graus i la humitat quedarà molt baixa.

Cal encreuar els dits perquè l’incendi estiga controlat abans de dijous, perquè divendres no deixarà de bufar el ponent en tota a jornada i el cap de setmana el vent bufarà de mestral al nord i a l’interior del territori mantenint condicions desfavorables i mantenint alt el risc d’incendis.

Passeu bon dimecres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -