- PUBLICITAT -
Temps de lectura 2 minuts

La intenció és convertir-se en la Viquipèdia de la nostra música

La web #músicaenvalencià, dedicada exclusivament a la música que es fa al País Valencià en la nostra llengua, naix amb l’objectiu de donar a conèixer tot el que fan grups o artistes que no són mainstream i encara més, la música dels emergents. Perquè, com assenyala el seu creador, Germà Alcayde, «malgrat el bon moment pel qual travessa la música en valencià, un fet inqüestionable, continua tenint un problema d’invisibilitat».

Alcayde remarca que el «moment dolç» que està vivint  «es demostra amb la quantitat de produccions, en augment any rere any, i l’ample ventall d’estils que la conformen, que van molt més enllà dels clàssics: rock, pop, ska, cançó d’autor, folk o tradicional i que ens permeten poder gaudir-ne de qualsevol altre: reggae, rap, trap, punk, reggaeton, jazz…» A més, afegeix, cal tindre en compte que «traspassa les nostres fronteres i àmbit lingüístic, com per exemple es va veure recentment amb els multitudinaris concerts de Zoo a Madrid i Barcelona o el fet que moltíssima gent conega i cante cançons en valencià de Samantha a qualsevol punt del món».

La web, amb una aparença molt visual i intuïtiva, presenta 4 seccions: concerts, notícies, videoclips i discos, on es pot ja veure tot el que es cou a l’escena musical en valencià. En aquest sentit, Alcayde afirma que el portal té «la intenció de convertir-se en la Viquipèdia de la nostra música». Aquest dimarts «s’ha fet el primer pas, però en queden molts més», ha apuntat

PUBLICITAT

El creador explica que «el que ara es presenta és un web informatiu sobre #músicaenvalencià, que serà molt viu i en continu creixement pel que fa a continguts actuals i passats, però també amb noves funcionalitats, perquè serà un web a la carta, on cada persona podrà triar quin contingut vol veure i/o rebre informació. A més, s’aniran incorporant noves sorpreses que, a més d’informatiu, el faran més interactiu i participatiu».

#músicaenvalencià a les xarxes socials

La web se suma a tot el contingut que Alcayde comparteix, des de fa més d’onze anys, a les xarxes de música en valencià a Facebook, Instagram i Twitter, amb més de 50.000 seguidors i seguidores, entre les tres xarxes.

En aquest sentit, comenta que «les xarxes socials han sigut i són una molt bona eina per a promocionar la música en valencià, però tenen el desavantatge que el contingut compartit és molt efímer i per això, el web n’és un complement perfecte i necessari».

La creació del portal ha sigut possible gràcies a l’ajuda de la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura i Educació de la Generalitat Valenciana.

- PUBLICITAT -