- PUBLICITAT -

 

La DANA que ahir entrava pel ponent de la Península hui ens afecta de ple

La DANA que ahir entrava pel ponent de la Península inestabilitzant l’oratge hui ens afecta de ple, fent que comencem el dia amb avís groc per possibilitat de pluges intenses a tot el País Valencià.

PUBLICITAT

Què vull dir quan dic: ens afecta de ple? Que tenim l’embossament d’aire fred just damunt de nosaltres… i, com he comentat en alguna ocasió, la zona on es registren les pluges més intenses sempre sol ser la ubicada a la dreta i a la part alta d’on està l’aire fred.

De tota manera l’aire fred, amb una temperatura de 15 graus negatius estarà present en bona part de la Península fins ben entrada la vesprada i afavorirà la formació i creixement de nuvolades de tempesta.

Pense que fins a migdia la zona més afectada per la pluja serà la meitat nord del País generalitzant-se de vesprada i començant a remetre a poqueta nit de nord a sud.

Demà dimecres la DANA passarà de llarg ràpidament cap al centre d’Europa i això farà que l’oratge canvie radicalment en poques hores, i que les pluges més intenses es registren a Itàlia i a la zona dels Balcans.

El vent de mestral començarà el dia bufant amb força i fent la sensació de fresca, però no tardarà a calfar-se i donar-nos un dia ben calorós.

A partir de dijous ja podeu deixar els paraigües a casa perquè l’oratge serà estable i cada dia que passe farà més calor.

Passeu bon dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -