- PUBLICITAT -

Dilluns VIII del Temps Ordinari

CN | Xavier Martí

El divendres passat, a propòsit de l’evangeli d’aquell dia, vaig escriure: “no gosaré jo censurar el Nostre Senyor”. I, després de llegir l’evangeli de hui, em referme en el propòsit. El passatge de hui és molt conegut. Un home s’acosta a Jesús li fa unes preguntes i n’ix escaldat. I Jesús diu als deixebles: «¡Que difícil és per als qui són rics entrar al Regne de Déu!». Una altra traducció que he consultat diu “els qui tenen els diners” en lloc d'”els qui són rics”, i deu ser per a deixar clar que ací “rics” no s’ha d’entendre en sentit figurat, metafòric o al·legòric, sinó en sentit literal. Per tant: ser ric = tindre diners = no entres al Regne de Déu. I aleshores molts direu (i jo també), igual que els deixebles de Jesús, que en eixes condicions és impossible aconseguir això que els cristians anomenem salvació. En definitiva, que ser cristià és molt difícil. Serà millor que llegim tot l’evangeli:

Evangeli Mc 10,17-27

Ves, ven tot el que tens i seguix-me

Lectura de l’evangeli segons sant Marc

PUBLICITAT

Un dia que Jesús es posava en camí, un home s’acostà corrent, s’agenollà davant d’ell i li preguntà: «Bon mestre, ¿què he de fer per a posseir la vida eterna?» Jesús li respongué: «¿Per què em tractes de bo? De bo, només n’hi ha un, que és Déu. Ja saps què diuen els manaments: “No mates, no cometes adulteri, no robes, no declares en fals contra ningú, no estafes, honra ton pare i ta mare”». Ell li replicà: «Tot això ja ho he complit des de jove». Jesús el mirà amb afecte i li digué: «Nomé et falta una cosa: ves, ven tot el que tens i dona-ho als pobres, i tindràs un tresor en el cel. Després vine i seguix-me». Esta resposta de Jesús el contrarià i se n’anà tot trist, perquè tenia molts béns.

Jesús mirà al seu voltant i digué als deixebles: «¡Que difícil és per als qui són rics entrar al Regne de Déu!» Els deixebles, en sentir estes paraules, quedaren sorpresos. Però Jesús els va insistir: «Fills meus, ¡que difícil és entrar al Regne de Déu! És més fàcil que un camell passe pel cos d’una agulla, que no que un ric entre al Regne de Déu». Ells quedaren encara més desconcertats i deien entre ells: «Si és així, ¿qui es pot salvar?» Jesús els mirà i els digué: «Humanament, és impossible, però no per a Déu, perquè per a Déu tot és possible»… continuar llegint

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací