- PUBLICITAT -

La DANA es retira a poc a poc

CN | Jordi Payà

La primera DANA de la temporada ha sigut rareta perquè el seu moviment no ha sigut l’habitual i en cote d’anar cap a les Balears, cap al centre del Mediterrani, ha reculat cap a l’oest de la Península, i per això va ploure amb gana dissabte i diumenge fins a migdia, però a partir d’eixe moment les precipitacions més importants s’allunyaven de nosaltres.

Pense que el balanç ha sigut positiu i tot i la distribució irregular de la pluja ha plogut per tot arreu. En unes zones ens hem quedat amb gana de més pluja i en d’altres ha sobrat una poca.

PUBLICITAT

Encara podem tindre hui alguns ruixats residuals en punts de la costa, però pense que a poc a poc anirà imposant-se l’estabilitat i pujant les temperatures recordant-nos que encara és estiu.

Destacar també que hem passat de tindre avisos per pluja a avis marítims perquè hui encara es deixarà sentir amb força el gregal deixant mala mar amb ones de fins a 3 metres.

Demà dimarts encara quedarà un poc de mar, però en calmar el vent perdrà fortor i anirà amainant.

Tindrem núvols a primera i última hora del dia que a la costa del sud de València i del nord d’Alacant podran deixar algun plugim, i les temperatures podran baixar un poc a la nit, però es mantindran sense canvis al centre del dia.

La nuvolositat serà abundant dimecres al centre i al sud on cal esperar pluges dèbils i un descens tèrmic que a penes notarem al nord.

Dijous serà un dia assolellat, la qual cosa afavorirà un lleuger ascens tèrmic i potser divendres tinguem tronades a les muntanyes del nord.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -