- PUBLICITAT -

 

Aquest divendres 2 de juny, Andreu Sevilla, l’autor guanyador dels premis Lletraferit 2022 amb la novel·la Els inútils, en farà la presentació juntament amb Frederic Sentandreu, autor del nostre poble, a la Biblioteca Pública Municipal Joan Fuster.

Els inútils situa la ficció en la postguerra espanyola, finals dels anys 50, quan encara les ferides de l’enfrontament bèl·lic no han cicatritzat, la urgència de sobreviure s’imposa, i la vida esdevé un viatge incert per als vençuts, agermanats per la precarietat i la desesperança. Farcida de personatges ‘pura màgia’, vitalistes i impúdics en què el viatge cap a un indret funest per les carreteres polsegoses i apedaçades de quitrà barat és tal vegada una proesa, i els viaranys de la narració i els diàlegs un goig per a llegir-la sense presses.

PUBLICITAT

L’inici trepidant de la narració situat a la València dels dies de la riuada d’octubre del 57 és la porta oberta a l’acció descontrolada i la constant aparició de personatges que en ruta formen una bresca explosiva, estrambòtica, però alhora suggerent i commovedora.

Andreu Sevilla és autor de les novel·les La penombra de la coloma (2011), Camins de Dulcarama (2012) i el recull de relats Abans de callar (2015).

Article relacionat de La Veu dels Llibres

- PUBLICITAT -