- PUBLICITAT -

 

Passant prop d’ací…,

El 28 de juny es celebra a tot el món l’Orgull LGTBI+, el Dia Internacional de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals, reivindicant els drets, la dignitat i la igualtat per a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals.

Amb eixe motiu, Compromís per l’Alcúdia, ha volgut que la primera moció presentada en la present legislatura siga en defensa de la igualtat, dels drets de les persones LGTBI i per eradicar la violència, discriminació i agressions que pateix aquesta població.

Per a Toni Montes, portaveu de Compromís per l’Alcúdia, en aquests 54 anys hem avançat molt, a l’Estat Espanyol i al País Valencià som capdavanters en el reconeixement de drets a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, uns avanços que s’han produït gràcies als moviments socials que han lluitat col·lectivament per la igualtat i la llibertat de tota la ciutadania. Gràcies als governs del Botànic, ens trobem al capdavant de l’Estat en matèria LGTBI+. Fa 8 anys, el Consell va ser pioner en la creació de la Direcció General d’Igualtat en la Diversitat. Igualment les Corts Valencianes van aprovar en 2017 la llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere i en 2018 la llei d’igualtat de les persones LGTBI.

PUBLICITAT

No obstant això, enguany, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals que agrupa més de 50 entitats LGTBI+, davant les amenaces i atacs de sectors reaccionaris, ha decidit canviar el lema de la manifestació estatal pel de “Pels nostres drets. Per les nostres vides. Amb orgull!”.

En la foto Toni Montes, en el moment de presentar la moció.

Compromís per l’AlcúdiaLes institucions públiques tenim el deure de garantir la igualtat i la defensa de la convivència, amb el convenciment de què la voluntat majoritària de la societat és continuar avançant en el grau de respecte als drets humans i en concret dels drets de les persones LGTBI+ aconseguits aquests anys.

Per això la moció presentada per Compromís per l’Alcúdia demana continuar treballant i posant en marxa mesures des de l’Ajuntament per promoure el respecte a la diversitat i l’eradicació de la LGTBIfòbia. Així com expressar un compromís efectiu contra qualsevol retallada de drets de qualsevol administració pública que afecte les persones LGTBI+.

La moció sol·licita al govern autonòmic que garantisca els drets de les persones LGTBI+ vigents, consolidant-los i avançant en els temes pendents, en execució i compliment de la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere al País Valencià i la Llei d’igualtat de les persones LGTBI.

De la mateixa manera es demanar al govern autonòmic que mantinga el mateix nivell d’interlocució i acord amb el moviment associatiu LGTBI+, així com garantir els serveis públics d’atenció a disposició de la ciutadania LGTBI+ i les seues famílies i entorn. I és sol·licita al govern estatal el desenvolupament d’un pacte d’estat contra els discursos d’odi.

La moció incorpora l’estendre la protecció dels punts violeta informatius i de denuncia d’agressions masclistes en festes i determinats esdeveniments, a les agressions de lgtbifòbia que es puguen produir.

Compromís per l’Alcúdia

- PUBLICITAT -