- PUBLICITAT -

 

Vivències, diversitat, igualtat de drets, inclussió, responsabilitats i oportunitats

Vivències, espai per a commemorar el 28 de Juny, Dia Internacional de l’orgull, pels drets del col·lectiu LGTBI, on castelloneres i castelloners fan un recorregut per la seua vida i ens deixen el seu testimoni.

Hui ens acompanya la família Roig Dalmau.

El Dia Internacional de l’Orgull, també conegut com a Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ i altres variants, és un dia que se celebra mundialment cada 28 de juny en commemoració dels disturbis d’Stonewall de 1969, per reafirmar el sentiment d’orgull sobre les identitats i orientacions sexuals i de gènere marginades, i per visibilitzar la seua presència en la societat.

La noció bàsica de l’orgull LGTB resideix que cap persona ha d’avergonyir-se del que és, siga quin siga el seu sexe biològic, orientació sexoafectiva i la seua identitat sexual.

La paraula ‘orgull’ designa ‘l’amor propi o l’estima que cada persona té de sí mateix com mereixedora de respecte. Aquesta definició transmet la idea d’una dignitat que tota persona  posseeix i que no s’ha de veure afectada per la seua conducta o per la seua orientació sexual.

Perquè Castelló som DIVERSITAT, ORGULL, IGUALTAT i INCLUSIÓ, totes les persones ens hem de respectar les unes a les altres per fer un poble millor si cal.

Moltes gràcies família Roig Dalmau per donar el vostre testimoni i de segur ajudareu altres persones.

- PUBLICITAT -