- PUBLICITAT -
Temps de lectura 2 minuts

 

Seguint amb les activitats proposades per la Comissió d’Activitats Extraescolars del CEM. L’alumnat de primer d’ESO i tercer d’ESO han elaborat una sèrie de relats amb la temàtica de la Fira de Castelló.

El primer relat és el de Carla Romero, alumna de primer d’ESO del Col·legi Hernández.

90 ANYS D’IL·LUSIÓ

PUBLICITAT

13 de desembre de 1939, amaneix un dia fred a les portes de l’hivern al poble de Castelló, els xiquets i les xiquetes estan il·lusionats, s’alcen matí, però hui no hi ha escola, és un dia festiu, hui es celebra la festa de Santa Llúcia.

Vicent, un jove castelloner de tant sols nou anys d’edat, porta tres llargs anys esperant amb il·lusió la tornada de la fira de Castelló que es celebra aquest dia.

L’última vegada que Vicent va vore la fira només tenia sis anys, ja que ha estat suspesa durant tres anys a causa de la Guerra Civil. Ara són temps difícils, la guerra ha acabat, però en aquesta postguerra que acaba de començar la gent té por i passa molta fam.

Als ulls d’un xiquet com Vicent, sols importa la il·lusió de tornar a vore la fira d’animals al «calvari» una altra vegada, las castanyera a la Plaça de l’Església, i poder jugar amb amics i amigues i oblidar la tristor d’aquest temps difícils.

13 de desembre de 2020, Vicent acaba de complir 90 anys, té fills, nets i besnets, mai haguera pensat que tornaria a vore la fira suspesa. Aquesta vegada, la guerra ha sigut biològica, un terrible virus ha obligat a suspendre la Fira de Castelló, però igual que fa 80 anys, continua esperant la seua tornada amb la mateixa il·lusió, juntament amb el seu besnet Arnau, que acaba de complir 9 anys, a qui consola dient:

«Tranquil Arnau, que l’any que ve, segur que tornarà la fira amb les seues llums i els seus olors característics, i segur que continua repartint il·lusions a totes i tots els castelloners».

Carla Romero
Col·legi Hernández

- PUBLICITAT -