- PUBLICITAT -

 

El passat diumenge 3 de febrer de 2019 va tindre lloc la primera eixida del grup Excursionista del Severí promogut per l’AFA.

Més de 40 persones entre familiars i alumnat pogueren gaudir d’un matí de convivència i aprenentatges molt interessants.

PUBLICITAT

La jornada va arrencar a les 9:30 del matí des de la porta del col·legi. La primera parada va ser a la passarel·la del Riu Albaida on el biòleg castelloner Joan Ramón Murillo, va fer una amena explicació sobre la flora i fauna autòctona del riu Albaida, que menuts i grans van seguir amb atenció.

A continuació, es va parar al recer de la colònia de la fàbrica per esmorzar, i ja a la falda del Castellet, l’arqueòloga i membre de l’AFA, Lydia Castan va donar unes pinzellades històriques sobre l’orige i construcció d’aquesta fortificació.

La darrera parada de tornada cap al poble va ser a la Fàbrica dels germans Moròder, on ens esperaven la historiadora Núria Gregori i Cecília Climent, que amablement ens va obrir les instal·lacions per a conèixer més de prop el que ha sigut la indústria local més important.

Aquesta fabulosa iniciativa pretén afavorir la convivència de la comunitat escolar a l’hora que apropar el patrimoni cultural i natural del poble i els voltants. I sobretot iniciar famílies i alumnat en la pràctica d’hàbits saludables com és la vida activa i el respecte cap al medi ambient. Per això, està previst que es realitze una eixida al mes que s’anunciarà oportunament.

Grup Excursionista del Severí

- PUBLICITAT -