- PUBLICITAT -

Va ser ordenat sacerdot als 24 anys i la primera parròquia a la qual fou destinat va ser la de Castelló

CN | Aida

Emili Marín, capellà, escriptor i referent cultural, ens deixa aquesta nit de Pasqua. Amb 83 anys, Marín Soriano, natural d’Alcoi, va dedicar la seua vida al servei de la comunitat i la cultura. Emili Marín va ser vicari a Castelló, sent una figura vital i sempre oberta al diàleg i a l’encontre.

La seua contribució a la cultura valenciana va ser indiscutible. Va dirigir la revista Saó durant dues etapes, consolidant-la com a referent cultural i creant l’editorial Saó. A més, va formar part del Consell Valencià de Cultura durant quatre anys.

Emili Marín. Foto: laveupv.

El passat octubre de 2016, l’Ajuntament de València li va atorgar el títol de fill adoptiu de la ciutat, reconeixent la seua contribució a la cultura valenciana.

La seua Capella Ardent ha sigut instal·lada hui diumenge al Tanatori Lucem de Quart de Poblet, de 16.00 a 21.00 hores, i demà dilluns a la Casa Sacerdotal Betania de Quart de Poblet, a les 08.00 hores.

PUBLICITAT

La seua Missa Exequial se celebrarà també demà dilluns, a les 11.00 hores, a l’Església Parroquial de la Puríssima Concepció de Quart de Poblet, presidida per D. Enrique Benavent, Arquebisbe de València. Seguidament, serà inhumat al Panteó Sacerdotal de la Casa Sacerdotal Betania de Quart de Poblet, al Cementiri Parroquial de Quart de Poblet.

La mort d’Emili Marín deixa un buit en la cultura valenciana i les persones de Castelló que el van conèixer. La seua empremta com a capellà, escriptor i promotor cultural romandrà en el record de tots aquells que van tindre l’oportunitat de compartir amb ell la seua passió per la cultura i el compromís amb la societat. Castelló Notícies expressa les seues més sinceres condolences a la família i amics d’Emili Marín en aquests moments difícils.

Entrevista de diarilaveu.cat

Entrevista, de Diari LaVeu – 05/11/2016 – Sixto Ferrero

- PUBLICITAT -