- PUBLICITAT -

 

El passat dimarts,11 d’octubre de 2022, l’IES Vicente Gandia va organitzar un acte per donar a conèixer a la ciutadania castellonera el Racó de l’Art de l’Institut, segons va explicar el director de l’IES, Aureli Chorro Vila “aquest espai a l’aire lliure, pretén ser un lloc d’art obert i flexible per a persones que volen gaudir de l’art i d’altres que volen compartir el seu, siga del tipus que siga“, i què millor que començar amb una exposició fotogràfica i un recital musical.

PUBLICITAT

El primer esdeveniment que va acollir el ‘Racó de l’art de l’institut’ va comptar amb una exposició fotogràfica de les mans de les castelloneres Lorena Gilabert i Marta Escalera (mare i filla) sota el títol ‘Semblances de la meua terra‘, on es van poder veure paisatges i persones de Castelló i llocs propers.

En primer lloc, Aureli es va dirigir al nombrós públic assistent, agraint la presència de Richard Garrigues, regidor d’Educació i Lola Soler, regidora de la Dona, així com de totes i tots els que van assistir a l’esdeveniment, a continuació van prendre la paraula Lorena i Marta explicant un poc en què consistia l’exposició fotogràfica.

Una estoneta més tard era el torn del recital musical programat, anomenat ‘Romanços de sang i fetge’ interpretat pels músics Rafa Solves, Dani Miquel i Josep Alcover. Aquests magnífics músics ens van fer gaudir d’aquelles cançons i històries que els trobadors cantaven de poble en poble, amb versions acompanyades d’instruments com el sacabutx, viola i guitarra.

El Racó de l’Art de l’Institut sorgeix a partir de què el departament de jardineria convertira aquest racó en un espai viu, llevant els arbres que estaven malalts i convertir-lo en un lloc verd envoltat de natura. Retornant a les paraules d’Aureli en la seua intervenció, “pretén ser un racó obert a qualsevol mena de música, actuació (monòlegs, dansa, teatre…) o exposició (fotos, quadres, escultura…). Un espai per a tots els públics, per a tot el poble. Un espai cultural més per als castelloners i les castelloneres”.

Per veure l’àlbum de fotos complet de Joanjo Puertos, piqueu ací.

| GALERIA | «El Racó de l’Art de l’Institut»

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank

 

- PUBLICITAT -