- PUBLICITAT -

 

Tenim al davant 48 hores on les pluges poden ser intenses i generals

Una DANA ens mantindrà hui ben atents a l’evolució de l’oratge.

Un embossament d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera inestabilitzarà, i molt, l’oratge des de primera hora del dia. Com aperitiu ahir ja tinguérem pluges que localment foren moderades, i hui tenim avís taronja al sud d’Alacant i groc a la resta de la meitat sud del territori perquè és on s’espera que ploga amb més intensitat i persistència.

PUBLICITAT

Sempre sol ser la part davantera de la massa d’aire freda on es registren les pluges més destacades i en aquesta ocasió sembla que ens afecta de ple i haurem d’anar molt amb compte amb les seues conseqüències.

Precipitacions generals durant tot el dia que fins i tot acabaran afectant el nord del País Valencià a partir de migdia o entrada la vesprada.

Les temperatures quedaran ‘curtetes’. Les més altes apropant-se als graus a la costa, i les més baixes al voltant dels 15 graus.

Demà dimecres la primera part del dia encara estarà marcada per la inestabilitat i les pluges mantenint-se l’avís per pluges i tronades fins a primera hora de la vesprada a la meitat sud del País.

Matí gris i plujós amb precipitacions que continuaran acumulant litres, però si cauen amb trellat i moderació seran molt ben rebuts.

L’aire fred en altura es desplaçarà cap a l’est i a poc a poc anirà remetent la inestabilitat. Quedaran ruixats residuals de distribució més irregular.

Les temperatures seran més baixes a la nit, però pujaran algun grau al centre del dia.

La segona part de la setmana encara cal esperar ruixats i tronades.

Dijous avançaran des de l’interior, on descarregaran amb més probabilitat i intensitat, cap a la costa.

Divendres afectaran les comarques del nord i l’interior del País.

Dissabte els núvols més abundants i la probabilitat de pluja serà major al sud.

Des de dijous notarem com de forma progressiva van pujant les temperatures.

Passeu bon dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor

Jordi Payà

- PUBLICITAT -