- PUBLICITAT -
Temps de lectura 2 minuts

 

Per Eva Remolina / AMIC

PUBLICITAT

Refredar begudes ràpidament pot ser una tasca desafiadora, especialment si tens pressa o si tens convidats i necessites refredar una gran quantitat de begudes de manera eficient. Afortunadament, existeixen algunes tècniques simples que pots utilitzar per a refredar-les en el menor temps possible. A continuació, et presentem algunes idees que podrien funcionar-te:

– Embolicar la beguda en una tovallola de paper o un drap net i mullar-la amb aigua freda. Després, col·loca-la en el congelador durant uns 15-20 minuts i estarà prou freda per a beure.

– Col·locar les begudes en un recipient gran amb gel, aigua i sal. La sal redueix el punt de congelació de l’aigua i provoca que l’aigua i el gel es refredin encara més. Sens dubte és un dels mètodes més efectius i ràpids. En introduir les begudes només hauràs d’esperar uns 5 minuts aproximadament i es quedaran a -10 °C. Tingues en compte que com menys ampolles o llaunes fiquis, més ràpid es refredaran. Aquest fenomen succeeix per una reacció química, ja que la sal necessita calor per a poder dissoldre’s i l’adquireix de les llaunes o ampolles, fent que el fred del gel passi de forma més ràpida a la galleda.

-Usar gel sec: Pots embolicar la beguda en una tovallola de paper o un drap net per a després col·locar-les en un recipient més gran amb gel sec. El gel sec és molt més fred que el gel habitual, i la seva gasificació accelerada absorbeix la calor més ràpida. És important tenir en compte que el gel sec pot ser perillós si es manipula incorrectament o si es toca amb les mans, així que assegura’t de llegir les instruccions de seguretat abans d’utilitzar-ho.
Encara que no és molt freqüent tenir-ho a casa, pot fabricar-se fàcilment.

– Usar un refrigerador de begudes, que és un dispositiu elèctric o a bateria que és capaç de refredar una beguda en tan sols uns minuts. Els refrigeradors de begudes solen ser portàtils, fent-los ideals per a portar-los amb tu en un pícnic o una festa a l’aire lliure.

– De la forma tradicional: el més simple i comú és omplir una cubeta o recipient gran amb gel i aigua freda, i submergir les begudes en ella durant uns 20-30 minuts. Assegura’t que les begudes estiguin ben cobertes d’aigua i gel perquè es refredin de manera uniforme.

– Un altre truc per a refredar begudes ràpidament és barrejar alcohol i aigua a parts iguals, i després col·locar les begudes en la mescla. L’alcohol té un punt de congelació més baix que l’aigua, cosa que significa que la mescla es refredarà molt més ràpid.

- PUBLICITAT -