- PUBLICITAT -

 

GCiE-Compromís presentem el nostre programa, i ho fem il·lusionats i convençuts. Amb la il·lusió i el convenciment que dóna saber que presentem un programa que pretén fer un Castelló més participatiu, més transparent, més sostenible i que pensa abans en les persones que no en els grans projectes.

El programa que estan presentant els nostres candidats en tres parts, ‘EL Castelló participatiu’‘El Castelló sostenible’ i ‘Les 13 prioritats’, naix tant de les nostres idees com de les idees que els castelloners i les castelloneres ens han fet arribar mitjançant les xarxes socials i també en les diferents assemblees i cafés tertúlia que hem organitzat.

Feu-lo córrer!Oscar Noguera
Candidat a l’Alcadia de CastellóPrograma segona part: El Castelló sostenible

CASTELLÓ SOSTENIBLE

Per fer entre tots i totes un Castelló democràtic, valencià, del benestar social, de la prosperitat i de la qualitat de vida, us proposem les següents accions:

SOSTENIBILITAT SOCIAL:

Pablo Encarnación Martorell
Un poble amb més atenció als nostres majors: cal executar l’acord del ple de l’Ajuntament (a proposta de GCiE), de reutilitzar l’edifici blanc del “Severí Torres” per transformar-lo en  Centre de Dia-Residència (*).

Amb més serveis socials: millora de la qualitat de vida dels malalts crònics i de llarga durada al seu domicili. Mantenir i millorar les accions per ajudar els malalts mentals i de drogodependències i les seues famílies.

Un poble del benestar social, de la fraternitat i de la solidaritat: la justícia social, les mesures d’igualtat, l’atenció als sectors més desprotegits, l’ajuda domiciliària, …
Amb un voluntariat cívic castelloner, per dur endavant actuacions altruistes i de solidaritat amb el col·lectius més necessitats.

Posarem en marxa el Casal de la Joventut (*).

Invertirem el sòl públic que adquirisca l’Ajuntament en la construcció de VPOs (*).

Promourem la creació d’una Agència municipal d’habitatge que controle i revise l’aplicació del PGOU i promoga la construcció i lloguer d’habitatges VPO en diferents zones de la zona urbana a preus assequibles.

Apostem per un model de convivència basat en el respecte als drets individuals i la consideració dels deures, el respecte dels horaris i el compliment de totes les ordenances municipals.

Un poble que aposta per la integració dels immigrants, perquè vinguen en condicions laborals i socials dignes, amb els mateixos drets i les mateixes obligacions que qualsevol ciutadà castelloner, sense cap tipus d’exclusió o marginació.

Un poble dels drets humans, la pau, els drets i llibertats fonamentals, amb els interessos públics i col·lectius per davant dels privats.

Un poble de la justícia social: aplicar la llei de la memòria històrica i eliminar el “monòlit” de la plaça de l’ajuntament.

SOSTENIBILITAT AMBIENTAL:

Daniel Albert Badal Clar

Replantejar i executar les fases pendents de l’Agenda 21 Local (*) per decidir col·lectivament el model de desenvolupament urbanístic, paisatgístic i mediambiental de la zona urbana i del terme municipal.

Implantar energies renovables, implementar mesures d’eficiència energètica   i racionalitzar els consums en els edificis públics.

Crear el Servei d’Assessoria Mediambiental i de l’Eficiència Energètica (*).

Delimitar zones exclusives per a vianants i ciclistes (*) a la zona urbana, de forma permanent o temporal.

Potenciar la ubicació d’empreses respectuoses amb el medi i productores d’energies renovables.

Unificar en un gran magatzem tres edificis actuals: solar enfront de la Cambra Agrària, magatzem de l’estació i casa en Blasco Ibáñez.

Fer el seguiment de la finalització de les obres pendents de la circumval·lació: carrils bici/vianants als pobles circumdants. Promoure l’execució de l’acord de ple (a proposta de GCiE) de construir la rotonda a l’altura del camí Santa Anna/Toscana (*).

SOSTENIBILITAT CULTURAL: 

Donar suport a la reivindicació del nou centre del CEIP “Severí Torres”, fins aconseguir la seua construcció total.(*)

Recuperarem l’edifici de la INMAVI per a ús de biblioteca-arxiu.

Constituirem una Comissió d’Història Local, per estudiar la creació d’un museu local etnològic, agrícola i de les restes del forn romà i de planificar una visita guiada històric-cultural i   d’arqueologia industrial pel poble un diumenge o dissabte al mes.

Protegirem el patrimoni cultural i arquitectònic, conservant els edificis i casalots més emblemàtics del barri antic i del terme i recuperarem tot el Califòrnia.

Volem un poble en el qual s’aplique la Llei d’ús i ensenyament del valencià i dinamitze la normalització lingüística de la nostra llengua, en els àmbits públics i privats, i que resolga el contenciós sobre el topònim “Castelló de la Ribera”.

Revitalitzarem la línia d’activitats culturals, introduint més debats plurals en els actes públics, més activitats dedicades als xiquets i més cooperació amb les escoles, l’institut, el centre ocupacional i  l’escola d’adults (CFPA).

Promourem la redacció del Reglament Fester Municipal amb la Participació de totes les entitats (festeres i cíviques). Un reglament,  amb més compromís cívic, que faça compatible el dret a la festa amb el dret al descans.

Estudiarem, amb els Consells locals, l’ús de les instal·lacions de la nova nau i de l’EFA -Espai Fester Alternatiu– en els terrenys de l’antic poliesportiu.

Donarem més intervenció al Consell Local de Festes en el disseny, contractació i gestió dels actes festers de tot l’any. Més cessió d’activitats a les entitats festeres i cíviques del poble.

Demanem un municipi que s’interrelacione millor i compartisca projectes supralocals en tres nivells: els pobles del nostre voltant immediat, els pobles de l’associació del Massís del Caroig – especialment, Bicorp- i els pobles amb els qui compartim el topònim ‘Castelló’.

SOSTENIBILITAT ESPORTIVA

Ricard Sentandreu Sebastian

Millorarem els serveis esportius per possibilitar una millor forma física i una vida més saludable: amb horaris i usos de les instal·lacions per  tothom (gent gran, adults, joves, xiquets, escolars,  federats,…)

Volem tindre piscina per a tot l’any i per a tots els usos (*):lúdics, aprenentatge, mèdics, fisioterapèutics, … i més sostenible en el seus manteniment i consum.

SOSTENIBILITAT ECONÒMICA:

Per crear una ocupació estable, digna i ben remunerada, cal dinamitzar l’economia local amb mesures com:

Impulsar el Polígon, les noves tecnologies, el sector dels transports, la construcció de VPO i el creixement urbanístic ordenat.

Buscar alternatives agroambientals als cítrics, i promoure el camí per l’agricultura del futur: més sostenible, de qualitat, pròxima i amb millor rendiment per al productor; noves formes per vendre millor els productes; matèries primeres de sempre i de noves
per obtenir productes de futur: Nous cultius,  la biomassa i els bio combustibles.

Buscar alternatives per protegir el medi agrícola: Agricultura col·laborativa

Potenciar l’especialització, modernització i concentració del xicotet i mitjà comerç local.

Convertir el mercat municipal en una galeria comercial per al xicotet comerç oberta tot el dia de dilluns a dissabte.

Posar en marxa mesures de formació financera, formació en noves TICs, d’impuls de l’ocupació local i de promoció del Polígon Industrial (*).

Elaborar –amb els consells locals- els pressupostos municipals participats.

 

- PUBLICITAT -