- PUBLICITAT -

De l’artesania amb formigó al futur de la prefabricació industrialitzada

CN | Aida

El 1971 va ser un any definitori en la història de la construcció a Castelló. El ‘bum’ constructor que vivia la localitat va posar en evidència una necessitat prement: l’escassetat de subministrament de materials com biguetes de formigó pretensat, ‘bovedilles’ i blocs. Era el moment idoni per a la innovació, i això va ser precisament el que va fer un grup de visionaris locals en fundar PREFABRICADOS ARCÓN Sociedad Limitada (PREARCÓN S.L.) en 1973.

Originàriament, van ser huit socis els que es van embarcar en aquesta aventura empresarial. Alguns d’ells ja estaven relacionats amb el món de la construcció, mentre que altres venien de camps professionals totalment diferents. No obstant això, una cosa els unia a tots: una amistat que s’havia forjat des de la infància o els llaços familiars. Finalment, foren cinc socis els que van decidir continuar endavant amb la idea.

Socis en l’actualitat

Des dels seus inicis, la companyia es va centrar en la fabricació de prefabricats de formigó, destinats a la construcció d’estructures de formigó armat. Van destacar per la seua decisió d’evitar el ciment ràpid, optant, en canvi, per un curat a vapor que garantia una millor qualitat del producte.

Amb el pas dels anys, la seua visió innovadora els va portar a introduir canvis significatius. En els anys 90, van començar a muntar ferro (ferralla) en taller, una pràctica que fins aleshores només es realitzava a peu d’obra. Més tard, en 2005, l’empresa va absorbir CECASAFOR 2.000 SL, una empresa de càlcul d’estructures de Gandia, ampliant així el seu catàleg de serveis i incorporant tres nous socis al seu equip.

Amb una presència a tres localitats diferents, PREARCÓN ha consolidat la seua posició com a líder en la seua àrea. La seua visió futurista ara està posant els ulls en la prefabricació industrialitzada, veient en això una solució al descens del nombre de treballadors disponibles en el camp de la construcció.

Amb 50 anys a les seues espatlles i dirigida ara per la segona generació, PREFABRICADOS ARCÓN S.L. continua sent una força dominant en el sector, donant feina a 30 persones en diverses àrees i mantenint-se com una referència en innovació i qualitat. El futur és brillant, i estem impacients per veure què ens reserva el mig segle vinent.

Des de PREFABRICADOS ARCÓN S.L., volem aprofitar aquesta ocasió tan especial per expressar la nostra més profunda gratitud a totes les persones i empreses que han estat part de la nostra història al llarg d’aquests 50 anys. Gràcies a cadascun de vosaltres, que amb el vostre treball, confiança, compromís i suport, heu fet possible que hàgem arribat a aquesta fita tan important. La vostra dedicació i passió han estat l’energia que ha impulsat la nostra empresa dia rere dia. A hores d’ara, amb mig segle d’història darrere nostre, continuem amb la mateixa il·lusió i vocació de servei del primer dia, esperant continuar complint amb les vostres expectatives i treballant junts en els reptes que ens depara el futur. Gràcies de tot cor.

- PUBLICITAT -