- PUBLICITAT -

CN |Per Eva Remolina | AMIC

En moltes llars per aquestes dates, és habitual rebre el típic lot nadalenc, en el qual en alguns casos inclou un pernil. I és quan comencem a qüestionar-nos com tallar-ho de manera correcta per a poder aprofitar-ho al màxim. Donem algunes pautes per a poder fer-ho de manera similar a com ho faria un professional.

Per a tallar bé un pernil, abans de tot, cal preparar tres utensilis bàsics:

Un ganivet de pernil: aquest és llarg, estret i flexible.
Un ganivet per a desossar, més petit, dur i amb punta per a netejar i salvar els ossos.
El suport, perquè la pota quedi segura i no es mogui.

El primer que farem serà treure-li al pernil la malla o embolcall, així com la corda i totes les etiquetes que pugui portar,  i col·locar-ho en el suport de pernil. Els experts aconsellen col·locar-ho amb la peülla cap amunt, perquè és la part més grassa i la que interessa consumir abans.

PUBLICITAT

Una tècnica que normalment no fem mai a casa i que facilita molt el tall, és localitzar la sofraja (un embalum en la pota), comptar a partir d’aquí uns dos dits més a baix, i en aquest punt, fer un tall profund fins a arribar a l’os. Una vegada alliberada la zona de la pell i el greix del pernil, ja estaria preparat per a començar a realitzar els talls de les rodanxes, les quals han de ser fines i petites, de dalt a baix, és a dir, de la peülla cap a nosaltres, i sempre evitant els ossos.

Per a tallar la zona pròxima als ossos, el truc està a tallar una rodanxa en direcció contrària, és a dir, cap a l’os, ajudant-nos del ganivet més curt.

Quan acabem un costat, és quan donarem la volta al pernil i procedirem a tallar-lo de la mateixa manera.

- PUBLICITAT -