- PUBLICITAT -

Sant Onofre, patró de l’Alcúdia de Crespins

CN | Xavier Martí

Hui és Sant Onofre, patró d’Algemesí i de Quart de Poblet. Onofre (o Nofre) era un anacoreta, és a dir, un cristià que vivia en un lloc solitari dedicat a la contemplació, la pregària i la penitència. Va viure en el segle IV o V al desert de la Tebaida d’Egipte. A Xàtiva hi havia el convent de Sant Onofre el Nou (actual Beneficència).

D’altra banda, continuem amb el sermó de la muntanya de l’evangeli de Mateu. Este evangeli s’adreça especialment als cristians d’origen jueu i s’esforça a demostrar que hi ha continuïtat i coherència entre l’Antic Testament (la Llei i els Profetes) i el Nou, entre el poble d’Israel i l’Església. Per això diu Jesús que no ha vingut a abolir la Llei i els Profetes, sinó a donar plenitud.

Evangeli Mt 5,17-19

No vinc a abolir, sinó a donar plenitud

Lectura de l’evangeli segons sant Mateu

En aquell temps, Jesús va dir als seus deixebles:

«No vos penseu que he vingut a abolir els llibres de la Llei i dels Profetes. No he vingut a abolir, sinó a donar plenitud.

Vos ho assegure: Mentres duren el cel i la terra, no passarà per alt ni una lletra, ni una coma dels llibres de la Llei. Tot es complirà.

Per tant, aquell que deixe de complir u dels manaments més menuts, i ensenye als altres a fer igual, serà tingut pel més menut en el Regne del cel; però aquell que els complixca, i els ensenye a complir, serà tingut per gran en el Regne del cel»… continua llegint

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací