La 10a edició, amb produccions de 25 nacionalitats, se celebrarà al setembre
Passant prop d’ací…,
El Festival de Cinema Internacional de Merda de Sueca (la Ribera Baixa), punt de trobada per a les pel·lícules «més casposes i imbècils del món», torna del 21 al 24 de setembre per a celebrar el desé aniversari al Centre Municipal Bernat i Baldoví.
Entre les produccions d’enguany es troba el «film» de Mad Heidi, de Johannes Hartmann i Sandro Klopfstein, una revisió gore de la novel·la Heidi, de l’escriptora suïssa Johanna Spyri, mundialment coneguda per la sèrie d’animació japonesa dels anys setanta, segons ha informat el CIM.
Des del festival han destacat que «ningú esperava que un festival de merda aguantara durant deu anys seguits a Sueca, però així ha sigut». «El festival, més reivindicatiu i contestatari que mai, celebra enguany el desé aniversari sota el segell de ser “L’únic festival bo que li queda a Sueca”, frase atribuïda pòstumament a l’escriptor i assagista suecà Joan Fuster».
La pel·lícula, també suïssa, amb grans figures de l’altura de Casper Van Dien, està «pegant fortíssim» al circuit de l’explotació internacional i arriba a Sueca després de guanyar premis a Trieste, Vancouver, Brussel·les, Tori i Molins de Rei.
El festival també ha presentat la imatge d’enguany, una mixtura de motius que faran les delícies de tots els seus aficionats; gore, espases, fantasmes, superpoders i personatges vestits d’època, «perquè els colors roig sang i groc vòmit que tant representen els fluids són els que més es poden veure en les pantalles del CIM». El cartell ha sigut obra de l’artista multidisciplinari i «friki de categoria internacional», Emilio Roselló.
La programació es revelarà pròximament, però pot avançar-se que estarà composta per quasi un centenar d’audiovisuals a concurs, seleccionats d’entre 3.000 participants.
Les produccions són de 25 nacionalitats diferents, la qual cosa farà que siga un dels CIM més internacionals de la història. Comptarà amb produccions hindús a les quals s’han incorporat noves produccions de tot Àsia, i també el nou referent de l’star system del festival, les produccions de Trinidad i Tobago.