- PUBLICITAT -

CN | Josep Miquel Bausset

Abans, les clàssiques rebaixes començaven el gener, després de les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis. Ara el senyor Mazon no s’ha esperat a fer les rebaixes a primers d’any, sinó que les ha fet en ple mes de setembre. Així ho hem vist amb una mesura del tot arbitrària, demagògica i totalment acientífica, com ho recollia en el seu magnífic article, “Valenciano para todos” (Levante, 2 d’octubre de 2024), la periodista Isabel Olmos. Com molt bé diu aquesta periodista, “la medida de la Generalitat de repartir certificados de valenciano como si de muñecas de tómbola se tratara, denigra. Todavía más, la precaria situación de la que, hoy por hoy, todavía es lengua oficial de la Comunidad Valenciana”. No es pot dir més clar!!!

Com abans, també ara hi ha qui menysprea el valencià

El senyor Mazon, amb una mesura del tot antipedagògica,  ha decidit “regalar el títol de valencià a les persones que hagen aprovat l’assignatura de valencià, des del curs 2008-2009 en educació obligatòria, batxillerat o Formació Professional, sense necessitat d’acreditar-ne el nivell” (Vilaweb, 2 d’octubre de 2024).

Segons això, ¿és possible que el senyor Mazon obtinguera el seu títol d’advocat, només pel fet d’haver assistit a un judici?

El PP a favor del pin parental contra el valencià

Posats a fer rebaixes, ¿per què el senyor Mazon no dóna el títol de llicenciat en medicina, a aquelles persones que hagen fet un curset de primers auxilis? També podria donar el títol de llicenciat en Història de l’Art, a aquells que hagen anat a visitar un museu. O que donara el títol d’arquitecte, als qui facen el dibuix d’una casa.

Fins i tot, el senyor Mazon podria aconsellar al bisbe Benavent que done el títol de llicenciat en Teologia, a qualsevol persona que haja anat a missa. I de la mateixa manera, els xiquets que aproven l’assignatura de matemàtiques, ¿per què el senyor Mazón no els dóna el títol de llicenciats en Exactes? Podria seguir amb més exemples sobre la mesura irracional i ridícula del senyor Mazon en fer rebaixes del valencià. Segur que ell també s’acollirà a rebre el títol de valencià, pel fet de dir als seus discursos (tots i sempre en castellà), la “Cheneralitat Valenciana”. Només per això, el president Mazon ja és digne de tindre la capacitació de valencià.

El PP i el seu únic argument contra el català

Aquesta broma de mal gust del senyor Mazon, és digna d’un 28 de desembre, però no és digna d’un president que hauria de treballar per dignificar la nostra llengua i vetlar per un ensenyament seriós del valencià. I ací tenim l’explicació de la mesura antipedagògica del senyor Mazon. El president de la Generalitat del País Valencià odia el valencià i pretén rebaixar la nostra llengua, amb l’objectiu de fer-la desaparèixer. Com Felip V i Franco. Aquest és l’objectiu del PP i en particular del senyor Mazon, amb un conseller d’Educació que va posar en dubte el caràcter científic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la seua autoritat pel que fa al valencià.

¿Per què el senyor Mazón no fa el mateix amb l’anglès o amb el castellà? ¿Per què si un jove aprova l’assignatura d’anglès o de castellà, no rep també l’acreditació d’aquestes llengües? Ah, clar! Perquè el castellà i l’anglès són llengües de primera i el valencià, de segona! I mentre que el Sr. Mazon no s’atreveix a rebaixar el castellà o l’anglès, fa rebaixes amb el valencià. Per això s’explica que el president Mazon haja concedit l’Alta Distinció de la Generalitat, aquest 2024, amb motiu del Dia Nacional del País Valencià, a una senyora que nega la unitat de la nostra llengua, en contra del criteri filològic de totes les Universitats del món. Qualsevol dia el senyor Mazon ens sorprèn (o no!) afirmant que la terra és plana i que no existeix la llei de la gravetat. Això seria una barbaritat i un ridícul! Com ho són les rebaixes Mazon al valencià, en ple mes de setembre.

Les rebaixes del senyor Mazon són tan ridícules, com ho va ser de ridícula (per menysprear la llengua per la qual va treballar sempre mon pare), la intervenció del senyor Sergio Perea, Cap del Servei del Professorat i representant de la Conselleria d’Educació (una intervenció totalment en totalment en castellà), en la inauguració del darrer Congrés d’Educació Josep Lluís Bausset, que se celebra a l’Alcúdia el passat 27 de setembre.

- PUBLICITAT -