CN | Maria
Ahir dijous, 5 de desembre, el Teatre Ideal va acollir l’estrena de l’obra “Universos enfrontats”, una producció de La Comuna Teatre que va captivar el públic amb una reflexió intensa sobre les relacions humanes i la violència quotidiana. L’esdeveniment, emmarcat en un projecte cultural intermunicipal, va esdevenir un punt de trobada per a la creativitat i la cohesió social, amb la participació d’actors i actrius amateurs de diversos municipis de la Ribera Alta.
Un projecte consolidat
“La Comuna Teatre” és una iniciativa que des del setembre reuneix set municipis: Castelló, l’Énova, Manuel, la Pobla Llarga, Rafelguaraf, Sant Joanet i Senyera. Gràcies al suport dels ajuntaments d’aquestes localitats, el projecte ofereix tallers de teatre per a joves i adults i aquest any culmina amb la presentació d’obra com “Universos enfrontats”.
Raül Julve, director creatiu de Kommúnik i responsable de la coordinació artística del projecte, va destacar l’evolució i la consolidació de La Comuna Teatre i ens comenta:
“Agraïsc a tots els ajuntaments que fan possible aquest projecte. És el fruit de molts anys de treball constant, i aquest any s’ha reafirmat amb la gran quantitat de gent que ha volgut participar. Això demostra que el teatre pot ser un espill de la societat, abordant temes que sovint es queden al marge de les converses”.
Una obra reveladora
“Universos enfrontats” se centra en un guionista que troba inspiració en les tensions i les històries dels veïns del seu edifici. Aquest microcosmos urbà reflecteix les formes subtils de violència que emergeixen en la vida quotidiana, però també deixa espai per a l’esperança i la transformació personal. Segons Julve:
“La preparació de l’obra ha sigut un viatge revelador i, per a moltes persones, inclús terapèutic. És un retorn a l’essència del teatre, un espai per compartir històries i crear comunitat”.
Un èxit col·lectiu
Els participants, amateurs de diverses edats i perfils, han treballat intensament durant mesos per portar aquesta història a l’escenari. Julve no va dubtar a elogiar el compromís del grup:
“Aquest projecte no és només teatre; és construir una pinya. Estic molt content perquè cada any aconseguim crear un grup d’amics i amigues que comparteixen una experiència preciosa. Ara és el moment de mostrar tot aquest treball davant el públic”.
Impacte cultural i social
L’obra d’ahir no només va destacar pel seu contingut artístic, sinó també pel seu impacte social. La Comuna Teatre s’ha consolidat com una plataforma per a fomentar el talent local, promoure la reflexió i obrir espais de debat sobre temes actuals. Ahir, el Teatre Ideal es va convertir en un lloc de trobada i creació col·lectiva, deixant palès que el teatre és molt més que espectacle: és una eina per a construir societat.
Des de Castelló Notícies volem felicitar La Comuna Teatre i tots els ajuntaments implicats per aquesta iniciativa que posa en valor la cultura i el talent local. També agraïm especialment a Raül Julve, director creatiu de Kommúnik, per la seua atenció tan cordial i per compartir amb nosaltres la passió i l’esforç que hi ha darrere d’aquest projecte que, sens dubte, contribueix a fer créixer la cohesió social i l’estima pel teatre en la nostra comarca.