- PUBLICITAT -

El Sagrat Cor de Jesús

CN | Xavier Martí

El divendres de la tercera setmana després de Pentecosta se celebra solemnement el Sagrat Cor de Jesús, “que ens porta a la gratitud per l’amor immens de Déu revelat en la humanitat del Salvador” (el nostre arquebisbe en la seua carta setmanal). “La devoció al Cor de Jesús -diu el nostre prelat- ha sigut una font immensa de gràcia per a l’Església durant generacions, un instrument que ha atret a molts batejats als sagraments”. A Castelló (la Ribera Alta) tenim una imatge del Cor de Jesús. Es troba en la capella de la Comunió, damunt del sagrari. Com podeu vore en la imatge adjunta, esta imatge fou beneïda el 27 de juny de 1943.

La carta setmanal de l’arquebisbe Benavent comenta precisament l’evangeli de hui, l’episodi en què el costat de Jesús és traspassat per una llança.

Evangeli Jo 19,31-37

U dels soldats li travessà el costat amb una llança, i en va eixir sang i aigua

Lectura de l’evangeli segons sant Joan

Era la vespra de la Pasqua, i els jueus no volien que els cossos quedaren en les creus durant el dissabte, i més perquè aquell dissabte era un dia molt solemne. Per això demanaren a Pilat que trencaren les cames dels crucificats i retiraren els cossos.

Els soldats hi anaren i trencaren les cames del primer i, després, de l’altre que havia sigut crucificat amb Jesús. Però, quan arribaren a Jesús i comprovaren que ja era mort, no li trencaren les cames, sinó que u dels soldats li travessà el costat amb una llança, i a l’instant en va eixir sang i aigua.

En dona testimoni el qui ho va vore; i el seu testimoni és veraç. I ell sap que diu la veritat, a fi que també vosaltres cregau.

Efectivament: tot açò passà perquè s’havia de complir l’Escriptura: «No li han de trencar ni un os». I un altre lloc de l’Escriptura diu: «Miraran aquell que han traspassat»… continuar llegint

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací