- PUBLICITAT -

 

PUBLICITAT

CN | José Mena Àlvarez

Amb l’arribada dels primers freds arriben al nostre territori procedents del nord d’Europa els lluers (Carduelis spinus), una mena d’aus cantaires de la família dels Fringilliade, molt semblants als gafarrons però amb el pic molt més fi.

De plomatge marró groguenc, presenten dimorfisme sexual, on els mascles tenen una taca negra al cap, mentre que les femelles d’aspecte més clar tenen el pit més ratllat.

Amb una envergadura alar que de vegades supera els 20 cm, és una au molt menuda, mesurant entre 11 i 12,5 cm de llarg. Pesa entre 10 i 18 gr.

És una espècie granívora i el seu vol és ràpid i ondulat.

Sol anar en bàndols on moltes vegades es barregen amb gafarrons, verderols i pinsans.

 

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací