- PUBLICITAT -

 

Ahir divendres 9 d’agost de 2019 al pati de l’Obrera de Castelló on estaven exposats tots els cartells presentats per a ser la portada del llibre de festes, amb molta calor i entusiasme es va presentar la portada guanyadora del llibre de festes 2019 i el logo de ‘Castelló Fester’ .

Eren les 22.30h passaven un poquet quan es va iniciar la presentació i lliurament del premí al guanyador de la portada del ‘Llibre de Festes de Castelló 2019′, el cartell elegit va ser el de Pepe Estrada, que després d’escoltar la introducció de la presentadora de l’acte Cíntia Daràs, va demanar la presència de l’Alcalde per fer el lliurament del premí. Segons ens comenta el nou regidor de Cultura Festiva Xavi Tortosa “en aquest nou acte volem posar en valor la tasca que realitzen les persones participants en el concurs dels cartells de festes, i com no, donar el protagonisme que li pertoca al cartell guanyador i el seu dissenyador. Enhorabona Pepe per crear per tercer any consecutiu la imatge de les festes del mes d’agost”.

Acabat el lliurament, Cíntia de nou va donar pas a Xavi Tortosa i Ramón Navarro per a desvelar el segon secret d’aquesta nit i va ser el nou logotip que serà la imatge de totes i cadascuna de les festes que se celebren al nostre poble, que no en són poques, i d’aquest fet naix el títol del nou logotip ‘Castelló, poble fester’.

Segons el regidor de Cultura Festiva “El nostre poble té un calendari fester extens. Tot un any ple d’actes festers, i és que som un poble amb un gran nombre d’associacions, i moltes d’elles, associacions festeres. 6 falles, 4 compares mores i 4 comparses cristianes, festers de Santa Bàrbera i com no les festeres i els festers de les Festes Majors. Això sense contar les distintes festes que es promouen al llarg de l’any des de la resta de les moltes associacions que tenim la sort de tindre a Castelló”. “Les entitats festeres, com el seu nom indica, naixen de la festa i són els seus promotors. Gràcies a elles, nosaltres els veïns i les veïnes podem gaudir i distraure’ns. Gràcies als seus esforços omplin els nostres carrers de màgia, música, art, pólvora. Gràcies a elles, el nom del nostre poble s’escolta allò on vajen. Gràcies a elles, Castelló, és un poble fester.”

Xavi continua dient “per això, des de l’Ajuntament, pensem que hem de posar en valor les nostres festes. Dotar-les d’un protagonisme especial que les faça importants, perquè hem de saber que sense elles el nostre poble no comptaria amb festes durant  tot l’any. Per aquestes raons, naix la idea de crear un logotip que siga la imatge de totes les entitats festeres, de les que hui hi ha o de les que puguen sorgir en un futur”.

Acabades les presentacions vam continuar amb l’actuació d’Almudena Francés que ens fer gaudir de les històries de ‘Les tres morts de Batiste’. Batiste, l’acordionista de Penàguila, va ser un malfaener consumat i un mort irreverent, coneixia l’art de viure i de viure feliç. Nascut a l’any 20 del segle XX el seu pas pel món no ha deixat empremta més enllà dels límits del poble, però la seua vida i les seues tres morts van ser dignes de ser escoltades.

Eren les 12.00h de la nit passades quan Batiste es va morir per tercera vegada i es va donar per finalitzat l’acte. Ací baix teniu un tastet de ‘Les tres morts de Batiste’.

Picant ací podeu veure i baixar l’àlbum de fotos de l’acte, fotos realitzades per Joanjo Puertos.

Joanjo Puertos

Presentació de la portada del llibre de festes de Castelló 2019 i Logo Castelló Fester

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -