- PUBLICITAT -

Mare de Déu del Carme

CN | Xavier Martí

Diverses localitats costaneres valencianes, el barri valencià del Carme i els convents de Carmelites commemoraran hui la seua patrona i titular, la Mare de Déu del Carme, amb la celebració de diverses eucaristies i processons.

Però en els pobles allunyats de la mar també se li té molta devoció. A Castelló, per exemple, ja se li dedicava un dia de festa major en 1796. En 1925 ja existia la confraria de la Mare de Déu del Carme. Abans de la guerra hi havia un quadre d’esta Mare de Déu en l’església, obra del gran pintor castellonenc Albert Pla Rubio (1867-1937); fou una donació de la família Alegre. Se celebrava un novenari en el seu honor i hi havia també una imatge itinerant.

Programa de festes de 1943

Després de la guerra es va restablir la confraria; en 1943 es va encomanar una imatge nova a l’escultor Juan Ibáñez Castro. Amb motiu de la seua benedicció es va fer festa els dies 24 i 25 d’octubre. El dia 24:

“A las 18 se cantarán Completas en el templo parroquial, y acto seguido se celebrará en la Ermita de Santa Bárbara la solemne bendición de la nueva Imagen de la Santísima Virgen del Carmen, verificándose el ejercicio del mes del Rosario con exposición del Santísimo Sacramento, terminándose con la Salve”.

L’endemà hi va haver missa i processó.

D’altra banda, en l’evangeli de hui Jesús retrau a unes ciutats de Galilea el fet que no s’hagen convertit. Són paraules molt dures. És que Jesús era bo però no era moll. [continuar llegint]

Estampeta

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací