- PUBLICITAT -

 

Al 2020 es van registrar 140 agressions homòfobes a la Comunitat Valenciana, el que suposa un augment del 26% respecte a l’any anterior. 

Hui dilluns és el Dia Internacional de l’Orgull, dia que el col·lectiu LGTBI celebra la diversitat sexual i reclama els seus drets i llibertats. El programa Zoom dedica el programa d’aquesta setmana a l’anàlisi de la realitat d’aquest tema i es pregunta si continua sent necessari celebrar aquest dia en l’actualitat. També ens mostra quins són els problemes principals als quals s’ha d’enfrontar aquest col·lectiu hui en dia.

PUBLICITAT

Un 44% del col·lectiu LGTBI amaga la seua orientació sexual a l’hora d’optar a un treball. Per què? Ho tenen més difícil per a trobar faena? Hi ha homofòbia laboral? Al 2020 es van registrar 140 agressions homòfobes a la Comunitat Valenciana, el que suposa un augment del 26% respecte a l’any anterior.

Zoom ha entrevistat May Chordà, vocal del Consell Consultiu Trans, i una històrica del moviment LGTBI a la Comunitat Valenciana. Durant la gravació de l’entrevista la van interrompre crits de menyspreu cap a May d’un grup de xics i xiques joves. Els fets es van produir fora de càmera i, malauradament, no es poden mostrar, però Zoom va ser testimoni del desagradable episodi, del qual la invitada ha sigut víctima en moltes ocasions.

El programa mostrarà exemples d’inseguretat al carrer i també d’homofòbia en l’àmbit laboral amb casos de discriminació per orientació sexual. Zoom també mostrarà que el món de l’esport, per primera vegada, ha castigat una actitud homòfoba.

El castelloner Ferran Morenilla Galan participa!

En acabar el programa, a les 23:00 hores, À Punt emetrà Gegants menuts, una pel·lícula dramàtica canadenca del 2018 dirigida per Keith Behrman. Està protagonitzada per Kyle MacLachlan i Maria Bello com a pares d’un xiquet adolescent (Josh Wiggins), la vida dels quals canvia després que el seu fill i un amic participen en un incident íntim després d’una festa.

- PUBLICITAT -