- PUBLICITAT -

CN | Aida

Ahir divendres 17 de maig, la comparsa Els Roders va celebrar la cinquena activitat del seu projecte “Ser Roder” amb una xarrada titulada “L’origen de la comparsa Els Roders” a la seu dels Roders. L’esdeveniment, que va començar a les 19.30 hores, va reunir a un grapat d’assistents interessats a conéixer de primera mà la història i evolució d’aquesta emblemàtica comparsa.

La xarrada va comptar amb la presència de diversos membres fundadors de la comparsa, com Pepe Poveda, Andreu Pons, Rafael SanzJuan Talens i Vicente Aranda. Aquests veterans van compartir amb el públic com, l’any 1978, van crear Els Roders amb un grup inicial de 22 membres, dels quals actualment en queden 12. Van explicar detalls sobre la decisió del nom, l’elecció del vestit i moltes anècdotes curioses i entranyables que han marcat la trajectòria de la comparsa al llarg dels anys.

PUBLICITAT

Un dels moments més emotius de la xarrada va ser quan els fundadors van manifestar el seu compromís de participar en la desfila de Moros i Cristians de l’any 2028, per commemorar els cinquanta anys de la fundació d’Els Roders. Aquest compromís va ser rebut amb un gran aplaudiment per part del públic, que va mostrar el seu suport i admiració per la dedicació i l’esperit festiu dels membres de la comparsa.

L’activitat va oferir una oportunitat única per conéixer la rica història de la comparsa i va permetre als assistents gaudir d’una vesprada plena d’història, festa i tradició. Els organitzadors van destacar la importància d’aquests esdeveniments per mantenir viva la memòria i els valors que han caracteritzat a Els Roders des de la seua creació.

Des de Castelló Notícies felicitem Els Roders per aquesta iniciativa i esperem que continuen organitzant més activitats que enriqueixen la cultura i les tradicions del nostre poble.

Ací baix podeu veure un grapat de fotos que van fer.

Ser  Roder - l’origen de la comparsa 2024_46

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací