- PUBLICITAT -

 

El Dia de la Dona a Espanya va veure la seua primera celebració el 1936, però la lluita per la igualtat de gènere té arrels molt més antigues. El 8 de març de 1857, les treballadores tèxtils de Nova York van sortir al carrer amb el lema ‘Pa i roses’ per protestar per les pèssimes condicions laborals. Això va ser seguit per l’incendi d’una fàbrica de camises a Nova York el 25 de març de 1911, en què van perdre la vida 123 dones i 23 homes.

PUBLICITAT

Actualment, el 8M s’utilitza per recordar la lluita de les dones per aconseguir la igualtat de gènere, condemnar el masclisme i reivindicar els mateixos drets i llibertats per a homes i dones.

Aquest dia es reivindica una igualtat de drets en tots els àmbits de la vida, com ara els drets civils, polítics, laborals, la igualtat salarial i la participació en tots els àmbits de la vida pública. Des de llavors, el 8M ha esdevingut una data simbòlica per la lluita feminista arreu del món.

Vivències, igualtat de drets, responsabilitats i oportunitats

Vivències, espai per a commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, on castelloneres fan un recorregut per la seua vida i ens deixen el seu testimoni.

Hui ens acompanya, Matilde Borja Talens i Marta Ramón Benetó.

Amb el vídeo de hui acabem aquest espai ‘Vivències’ reivindicant el Dia de la Dona 8 de març per la igualtat entre homes i dones xiquets i xiquetes.

Vull donar les gràcies a totes i cadascuna d’elles:

JULIA ESPARZA CHULIA

ADE GRIMALTOS RIBES

ELENA GREGORI ORTA

ANABEL MOLINA BOLINCHES

CECÍLIA CLIMENT PONS

MATILDE BORJA TALENS I MARTA RAMÓN BENETÓ

Gràcies també a Josep Gimenez i Joanjo Puertos que són els qui han fet possible aquesta iniciativa per a compartir-la amb tots i totes a través de les pantalles.

Gràcies i cuideu-vos molt.

Vivències, espai produït i patrocinat per Castelló Notícies.

Lola Soler
Regidoria de la dona i polítiques d’igualtat

- PUBLICITAT -