- PUBLICITAT -

 

Vivències, igualtat de drets, responsabilitats i oportunitats

Vivències, espai per a commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, on castelloneres fan un recorregut per la seua vida i ens deixen el seu testimoni.

Hui ens acompanya, Ade Grimaltos Ribes.

PUBLICITAT

Des de la regidoria de la dona i polítiques d’igualtat exigim igualtat de drets, responsabilitats i oportunitats de les dones i els homes, i les xiquetes i els xiquets. Per tant, el sexe amb el qual hàgem nascut mai determinarà els drets, oportunitats i responsabilitats que puguem tindre al llarg de la nostra vida.

La igualtat de gènere és per tant un principi jurídic universal, mentre que l’equitat de gènere introdueix a més un component ètic per a assegurar una igualtat real que d’alguna forma compense la desigualtat històrica que el gènere femení arrossega quant a representació política o mercat laboral, entre altres. L’equitat ha d’aplicar-se en el gènere tal com s’aplica en altres àmbits, com per exemple en el sistema tributari, on cada persona paga més o menys en funció del que té.

Des de la Regidoria de la Dona i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, s’ha impulsat l’espai “Vivències”, un lloc on dones comparteixen la seua història i testimoni. Aquest espai, que es realitza per tercer any consecutiu, cerca fer visible els obstacles que moltes dones han hagut de superar a conseqüència de la discriminació de gènere.

Del 3 al 8 de març, una dona diferent compartirà la seua experiència i perspectiva sobre diversos aspectes, educació, emprendre, política, treball i personal. Sens dubte, aquests testimonis resultaran inspiradors per a tots aquells que desitgen lluitar per la igualtat de gènere.

Malgrat els avanços reeixits en els últims anys, encara existeix molta discriminació cap a les dones. Per això, és important continuar visibilitzant les seues lluites i secundar-les en el seu camí cap a una societat veritablement igualitària. No et perdes aquesta oportunitat de conéixer aquestes increïbles històries i testimonis d’aquestes dones castelloneres!

Vivències, espai produït i patrocinat per Castelló Notícies.

Lola Soler
Regidoria de la dona i polítiques d’igualtat

- PUBLICITAT -

2 Comentaris

Comments are closed.