PUBLICITAT

 

Josep Talens Sebastià (1908 – 1988), conegut popularment com “el Barqueret”, va ser un gran clarinetista de Castelló. Va ser solista de la banda municipal de Madrid, on va passar molts anys, arribant a ser president de l’Orquestra Filharmònica de Madrid i on també va fundar l’orquestra de la RTVE.

Durant la seua vida, sempre va tindre present el seu poble i la seua banda, la Lira. Quan el treball li ho permetia, tornava a Castelló per a retrobar-se amb els seus companys de la banda i participar en els distints concerts que es programaven.

Una vegada es va jubilar, va tindre clar que dedicaria el seu temps a ensenyar als més menuts tot el que havia aprés en la seua llarga trajectòria com a músic i, a més, de manera totalment altruista. Per sa casa van passar alumnes com Josep Fuster, Carolina Penadés, Enrique Pérez o Sixto Franco.

L’any 1978 el plenari de l’Ajuntament de Castelló va decidir donar-li el nom de ‘Josep Talens Sebastià’ a un dels carrers del poble, agraint-li així la seua tasca docent i reconeixent la seua gran trajectòria professional.

El vídeo que podeu veure a continuació forma part del projecte Carrer Història, que actualment està immers en una campanya de micromecenatge per a poder començar a caminar (vkm.is/carrerhistoria).

PUBLICITAT

Carrer Història

- PUBLICITAT -