- PUBLICITAT -

 

JAM | Fundació Pilota Valenciana 

La setmana de pilota al trinquet de Castelló ha completat este dijous una nova jornada, en esta ocasió corresponent a la segona semifinal del Trofeu de Festes, partida en la modalitat de raspall que ha deixat un gran sabor de boca als presents. La victòria ha sigut per a Vicent i Murcianet, però per un més que ajustat 25-20 davant Ian i Raúl.

PUBLICITAT

Els dos primers jocs han estat per als ara ja finalistes. El primer net des del dau, amb un quinze directe de Vicent, tot i la falta al 7, i els altres tres amb rematades ràpides i ajustades de Murcianet posteriors a les restades de Ian o Raúl, que no podien més que llevar-se la pilota de damunt després de la treta del rest de Xeraco.

A continuació, des del rest, Vicent i Murcianet sumaven en el segon val, sobretot perquè carregaven més i perquè es mostraven més segurs en les seues accions.

La partida s’estava ficant prou roja, però ha començat a canviar al blau de Ian i Raúl. La raó principal ha estat que el mitger del Genovés ha millorat considerablement les seues prestacions en atac colpejant amb subtilesa d’aire per a tirar la pilota dalt o raspant amb precisió per a trobar els pocs forats que hi havia al rest. Això, amb l’afegit que Ian ho tornava absolutament tot, ha propiciat que la semifinal s’igualara a 10.

Ja no hi havia favoritisme en els càntics dels marxadors i el marcador així ho continuava reflectint, ara amb un joc per equip, aconseguits tots dos al dau d’una manera semblant. La parella que tenia el traure pegava amb més insistència i la del rest es defensava bé a l’espera d’una oportunitat de passar a l’atac (15-15).

A continuació, Ian i Raúl s’han ficat per primera vegada per davant en anotar des del rest. El de Senyera era un frontó, un mur impossible de superar, i el del Genovés apuntava i acabava d’una manera sensacional. Enfront, Vicent i Murcianet espentaven, encara que el de Xeraco sense tanta contundència com abans i el de Castelló amb un poc de precipitació (15-20).

I novament ha arribat la igualada, ara a 20 i amb Murcianet com a gran protagonista. El joc ha estat sensacional i els quatre pilotaris han obsequiat al públic amb grans pilotades, encara que el punt d’inflexió ha estat en la capacitat del jove punter per a acabar els quinzes menejant-se pel trinquet com els llamps que començaven a veure’s en el cel de Castelló.

Però l’oratge ha respectat i ha deixat que la partida acabara, amb Vicent i Murcianet sumant al dau. Dominant, perquè han pegat més, però amb moltes complicacions per les bones mans de Raúl i perquè Ian continuava sent una paret.

El títol es resoldrà el pròxim diumenge a la vesprada. A les 18.30 hores, amb Vicent i Murcianet mesurant les seues forces davant Marrahí i Tonet IV.

Encara que la setmana festiva al trinquet de Castelló tindrà abans una altra cita. Concretament demà i amb l’entrada debades per cortesia del consistori local. En esta ocasió es jugarà per dalt corda, amb Soro III i Pere contra Pere Roc II i Santi.

(Fotos: Juanjo Puertos)

| GALERIA | Semifinal Trofeu Pilota Castelló 2022 – Murcianet

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -